CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Harctéri jelentés a Fradi-Újpest meccsrõl
Ferencváros-Újpest 1:0

(Helyszíni tudósítónk jelentése)

Mivel a mérkõzés minden szempontból kiemeltnek számít, már korán kiértünk az Üllöi útra. Itt a nagyszámú rendõri erõkön már feszült izgalom látszott, pedig a szurkolók még csak énekelve hangoltak. Szinte az egész IX. kerület le volt zárva kordonokkal, láttunk lovasokat, gyalogos "gladiátorokat", sima rendõröket, vízágyút. A metrófeljáró elõtt - ahol az újpestiek feljövetelére
számítani lehetett - komoly, fiatalokból álló társaság várakozott, egyértelmûen a rendbontás szándékával. A szervezetten érkezõ újpestiek megérkezésekor a rendõrségnek még sikerült rendet tartani, itt csak némi dobálózás alakult ki. Bevonulásuk után érthetetlen módon a közeg nem engedte be a felhevült tömeget, és ekkor elszabadult a pokol. Komoly támadások érték
a rendõrkordont, dobáltak mindennel, üveggel, vasrudakkal, kövekkel, betondarabokkal, még kitépett közlekedési táblával is. Ez hosszú ideig így ment, mire beavatkoztak a lovasrendõrök. Többször végigviharzottak az utcán, mindenkit ütlegeltek, sérülteket hagyva maguk mögött. Velük már nem vették fel a huligánok a harcot, így visszavonultak.
A mérkõzés a szokásos feszült légkörben zajlott, aminek a furcsa játékvezetés és a három kiállítás nem tett jót. Mindkét tábor szép koreográfiával fogadta csapatát, elég jó hangulat lett. A második félidõ elején a ferencvárosi B-közép három óriási katonai füstöt indított be, percekig állt is emiatt a játék. A végén a szokásos gyalázkodás ment csak.
Eközben a civil rendõrök több bajkeverõt kirángattak a szektorokból, feltételezésünk szerint a videot visszanézve ismerték fel õket. A lilák sok széket feltéptek és bedobáltak a pályára, eközben a fradisták féktelen ünneplést csaptak.
A mérkõzés végén a kivonult tömeg nagy része a metróaluljáró elõtti rendõrkordonnál várakozott, a lilákkal való összecsapásra várva. Közel ezer ember hosszú ideig farkasszemet nézett a rohamrendõrökkel, majd ismét elkezdõdött a kõdobálás. Ezt a rendõrök nem bírták sokáig cérnával, több rohammal megkezdõdött az utcák kiürítése. Folyt a gumibotozás, de néhány rendõr is kapott rendesen az ütközetben. A megszokottól eltérõen ezúttal nem elégedtek meg a fanatikusok szétszórásával, hosszú kilométereken keresztül folyt az üldözés a Városligeten keresztül. Jól bírták a futást, sikerült is beérniük pár fiatalt.
Ezáltal a lilák békésen kijutottak a stadionból, de még a sötétedés után is sündörögtek kisebb ferencvárosi csoportok a  környéken.

 



1999. április 19., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület