CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

SFAC-hétvégék a megyei II. osztályban

Rettenetesen nagy változást hozott a nyár a Soproni FAC életében. Bár örömmel kellett nyugtáznunk, hogy a város komoly hagyománnyal rendelkezõ egylete nem szûnik meg végleg, azért alsóbb osztályban kellett kezdeni az új esztendõt. A nehéz anyagi helyzet meghozta a sima kiesést a 3. osztályba, ez még sokak számára megemészthetõnek tünt. A nyáron azonban fájdalmas események történtek, a csapatot visszaminõsítették a 6. ligába, tehát a megyei másodosztályba. Négy osztályt zuhanva ezentúl mindenféle falusi csapatok mérkõzéseit látogathatják a piros-fehérek rajongói az eddig megszokott elsõ és második vonal helyett. Nézzük, hogyan alakultak a kezdetek ...
Az elsõ hazai "rangadó" a Fertõrákos ellen került megrendezésre. Itt már csak a City Boys mintegy 20 fanatikusa bíztatta a gárdát. A meccs élvezetes volt, talán jobban is tetszett, mint a tavalyi másodosztályú találkozók.
Megdöbbentõ volt, hogy Fertõrákosról több nézõ érkezett, mint városunkból. A csapat a második félidõben lelkesen hajtott, fordítani tudott, és 3:2-re hozta a találkozót.
A második fordulóban családunk, ismerõseink és a helybéliek nagy megbotránkozására elkísértük a gárdát Veszkénybe. Rövid vonatozás után átbucskáztunk mindenféle szántón és legelõn, és megérkeztünk a "pályához".
Itt kb. 150 nézõ jött össze, abból 8 soproni a City Boys tagságából. Komoly felindulást és nagyszájú fenyegetõzést váltott ki néhány helybeli félrészeg parasztnál, hogy a zászlók kiakasztása után "kigyulladt" a mellettünk álló szemeteskonténer. Szurkoltunk is valamennyit, de mivel csapatunk nem volt hajlandó szívvel focizni, már csak mérgelõdtünk. A vég egy megérdemelt 0:1 vereség lett. Veszkényben érdekes módon a meccs végén szedik a belépõjegyet, itt sikerült komoly feltûnést keltenem, minden bizonnyal errefelé nem láttak még újságíróigazolványt ....
Lehet, hogy megfogadom Édesapám jótanácsát, és a jövõben csak Roma-Lazio kvalitású rangadókra látogatok el idegenbe ...



1999. augusztus 19., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület