CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Tizennyolc pontos hazai siker
 
GYSEV-Ringa - DKSK-BorsodChem 64-46 (29-27)

Rájátszás, az 1-4. helyért, elôdöntô, 1. mérkôzés

Sopron, 2000 nézô. V: Hartyáni, Bodnár

SOPRON: BAJKUSA (9/3), BALOGH J. (20), Dénes (6), BÉRES (14), Bauer (3). Cs: Anitics (-), Hollósy (10), Radnóty (2). Edzô: Saeed Armaghani

DIÓSGYÔR: Veres (3/3), Brosovszky (8/6), Balogh G. (13/6), Csávás (8), FRETT (12). Cs: Vojnics (2), Bukovszki (-), Túróczi (-). Edzô: Áron Balázsné

Az eredmény alakulása: 5. p.: 9-7. 10. p.: 18-13. 15. p.: 25-19. 25. p: 39-31. 30. p.: 47-41. 35. p.: 56-43.

(Mezônybeli dobószázalék 28/65, 43%, ill. 20/62, 32%. Büntetôk dobószázaléka: 7/9, 77%, ill. 1/1, 100%. Lepattanók: 41, ill. 18. Legtöbb lepattanó: Béres 14, ill. Balogh G., Csávás és Frett 5-5. Legtöbb assziszt: Bajkusa, Balogh és Béres 4-4, ill. Brosovszky 3.)

A meccs elõtt Armaghani mester azt, nyilatkozta, nemcsak nyerni akarnak - mert ez tulajdonképpen kötelezõ -, hanem rombolni. Na ne tessék itt mindjárt rosszra gondolni, a soproniak edzõje csak a diósgyõri játékosok kedvét akarta egy idõre elvenni a kosárlabdától.
Mindezek ellenére nem úgy indult a mérkõzés, ahogy mi, soproniak szerettük volna.
A közönség felháborodása már a pénztáraknál kezdõdött, ugyanis a GySEV-Ringa vezetõi "egy kicsit" megemelték a jegyárakat. Pedig - véleményünk szerint - nincs a közönségnek oka a panaszra, hiszen csak most érték el az itteni jegyárak a pécsi, diósgyõri csarnokokban megszokottakat... 
A mérkõzés elején - Bajkusa triplája után - Baloh gyors egymásutánban eladott két labdát, és csak büntetõbõl tudott kosárba találni, mire a vendégek felébredtek, hogy esetleg van keresnivalójuk ezen az estén is, és percek alatt bedobtak öt(!) triplát.
Ezután az elsõ félidõben már kiegyenlített játék folyt, aminek eredményeképp mindössze kétpontos vasutas elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok.
Fordulás után aztán valamelyest beindult a GySEV-expressz, hiszen szépen lassan szakadtak le a diósgyõriek a vendéglátóiktól, fõként azért, mert Balogh is belejött, és Béres Timi megállíthatatlanul szedte a lepattanókat.
Az talán már magáért beszél, hogy a másoddik félidõ elején még a soproni szurkolók füttykoncertbe kezdtek, a félidõ végén már tapsolták a soproni lányokat.
Hogy az említett rombolás sikerült -e, azt mindenki döntse el saját maga.

A három nyert mérkôzésig tartó párharc állása: 1-0 a GySEV-Ringa javára.
 
Saeed Armaghani: - Sikeresen elaltattuk magunkat és az ellenfelet is. Nem játszottunk jól, de megvan az elsô gyôzelem. Diósgyôrben mindenesetre jóval több kell.

Áron Balázsné: - Túl sokat kivett belôlünk a negyeddöntô. Támadásban és védekezésben is voltak kihagyásaink, ráadásul hiányzott a csapatból egy igazi vezéregyéniség.
 



1999. április 09., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület