CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Újabb rangadó elõtt a GYSEV

 A hétvégén a BSE csapatát fogadja a vasutas csapat Sopronban. A többi gárdához hasonlóan a pesti együttes is jelentõs változásokon ment keresztül, több meghatározó játékos is távozott nyáron a Városmajorból. Elég ha csak Csákányra (FTC), vagy Bakaira (Postás) gondolunk. Sokáig úgy tûnt idén nem fognak meghatározó szerepet játszani, hiszen más csapatok már régen elkezdték a felkészülést, amikor a BSE-nél még nem lehetett tudni ki lesz az edzõ. Végül Sapszon József vette át Glatz Árpád helyét a kispadon. A vezetõség is nehéz helyzetbe került, mert a bizonytalan helyzet oda vezetett, hogy a legjobb magyar játékosok már elkötelezték magukat, így fõleg csak fiatal játékosokat sikerült szerzõdtetni. Ennek ellenére nem lehet kijelenteni, hogy nagyon gyengült volna az együttes. Az OSC-bõl igazolták le Szélesy Juditot, aki tavaly 10 pont körüli átlaggal rendelkezett. Szülés után tért vissza a pályára Fábián Ildikó, aki tagja volt a GYSEV Ronchetti-kupa gyõztes csapatának. Új játékos még Túroczi Nikolett Diósgyõrbõl, és a két saját nevelés Heritesz Flóra, illetve Dömötör Renáta. Irina Szumnyikova mellé két újabb külföldi játékos érkezett Dejana Cvjetan és Violeta Vukovics személyében. Utóbbi Nagy Dóra mellett szerepel center poszton, elsõsorban ponterõsségével és erõszakosságával tûnt ki az eddigi mérkõzéseken. Míg Cvjetan kinti dobásaival jelenthet veszélyt az  ellenfelekre. A tavalyi évhez hasonlóan idén is Mészáros Kornélia lesz a másik bedobó.
 Az új játékosállománynak megfelelõen idén gyorsabb, mozgékonyabb játékra számíthatunk a BSE-tõl, melyet az eddigi mérkõzéseik is bizonyítottak. Igaz, hogy az elsõ fordulóban hazai pályán kaptak ki a megerõsödött Diósgyõr együttesétõl, de ennek ellenére nem szabad leírni õket. Mindenképpen mi vagyunk a mérkõzés esélyesei, de a BSE nem fogja könnyen megadni magát, melyet edzõjük nyilatkozata is alátámaszt :
- "Úgy érzem jelen pillanatban nem mi vagyunk az esélyesek, mert a GYSEV nagyon jó, több cserével rendelkezõ csapat, így reálisan nézve nem valószínû, hogy tudunk nyerni, de én minden mérkõzésre úgy megyek, hogy a labda gömbölyû. Remélem felszívjuk magunkat és tudunk meglepetést okozni."
 Remélhetõleg a lányok már kiheverték a Pécs elleni fiaskót, és tetszetõs játékkal, gyõzelemmel örvendeztetik meg szurkolóikat, vezetõiket. A mérkõzésre vasárnap este kerül sor a Sportcentrumban, várhatóan telt ház elõtt.



1999. szeptember 17., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület