CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Uram, nagyot alkottál!
GySEV-Ringa - PVSK-MiZo 67-45 (40-24)
Sopron, 2500 nézô. V: Missura, dr. Vígh

GYSEV: BAJKUSA (14/9), BALOGH (21/6), Dénes (2), Béres (4), KURTINAITIENÉ (12). Cs: Anitics (2), Hollósy (6), Radnóty (4), Orehova (2), Horváth (-). Edzô: Saeed Armaghani

PVSK: Zsolnay (6), Grubin (7/3), Donkó (2), Sztojkovics (-), VILUTYTÉ (22/3). Cs: Balázs (8), McKenzee (-), Csák (-). Edzô: Rátgéber László
Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-6. 10. p.: 20-9. 15. p.: 27-18. 25. p.: 47-26. 30. p.: 55-31. 35. p.: 63-36

(Mezônybeli dobószázalék: 24/60 40%, ill. 14/48 29%. Büntetôk dobószázaléka: 14/18 77%, ill. 15/18 83%. Lepattanók: 30, ill. 23. Legtöbb lepattanó: Béres 8, ill. Vilutyté 10. Legtöbb assziszt: Bajkusa 4, ill. Donkó 3.)

Influenzajárványról talán még nem, de betegséghullámról már lehetett beszélni a GySEV-Ringa - PVSK MiZo csatája előtt, ám a kívülállók ebből nem sokat vehettek észre, hiszen az érintettek szinte kivétel nélkül pályára léptek a két együttes találkozóján. Az ellenállóbnak, szívósabbnak mégis a GySEV-Ringa bizonyult.
A mérkőzés elején 4-0-ra, majd 6-2-re még "elhúzott" a Pécs, de ekkor vezettek először, illetve utoljára a találkozón. Ekkor Bajkusa gyors egymásutánban beszórt három triplát, utána pedig Balogh is kettőt, és máris fölényes hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A mérkőzés első félidejének közepén volt olyan periódus, amit 13-0-ra nyertek a zöld-sárgák, akiket a közönség folyamatosan buzdított, és ezt a lányok látványos támadójátékkal meg is hálálták. A félidő végén a Pécs áttért a zónavédekezésre, ám ez is csak arra volt elég, hogy 10-ről 7 pontra csökkenjen a PVSK hátránya. Rátgéber minden próbálkozása ellenére egyre gyengébb lett a csapat, a támadásoknál látszott leginkább, hogy mennyire rossz formában van a tavalyi bajnok.
A második félidőben már látszólag Rátgéber is feladta. Az első 10 percben nem tudott mezőnykosarat dobni a Pécs, és már 63-33-at is mutatott az erdményjelző.
A rangadónak ígérkező találkozót a soproni zöld-sárgák - mint már annyiszor az utóbbi időben - ismét edzőmérkőzéssé varázsolták, hiszen az utolsó percekben már minden játékos játéklehetőséget kapott armaghani Saeed vezetőedzőtől, a tavalyi bajnok PVSK ellen...
Ezt a gyönyörű délutánt csak Béres Timi térdsérülése árnyékolta be egy kissé, sérülése az első pillanatban súlyosnak tűnt, de legfrissebb információink szerint egy hónap múlva újra pályára léphet az eddigkiváló formában kosárlabdázó magyar válogatott center.

Saeed Armaghani: - Harmincnyolc percig olyanok voltunk, mint a szurkolóink. Csodálatosak. Azért az utolsó két percet sajnálom.

Rátgéber László: - Bajkusa bolondot csinált belôlünk, a palánk alatt ska-egér harc folyt. A zónával valamelyest stabilizáltuk a védekezést, de ez sem sokat segített. A második félidôben nem önmagunkat adtuk.
 

 
 



1999. február 01., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület