CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Dráma, de hány felvonásban?
 
GYSEV-Ringa - PVSK-MiZo 64-57 (34-34)
 

Sopron, 2800 nézô. V: Forrai, Szlávik

SOPRON: Orehova (-), BALOGH (27/6), ANITICS (12/6), BÉRES (12), Kurtinaitiené (4). Cs: BAJKUSA (9/3), Hollósy (-), Dénes (-), Radnóty (-). Edzô: Saeed Armaghani és Palkovits Tamás.

PÉCS: Donkó (-), Zsolnay (6), Csák (6/3), VILUTYTÉ (10), CINTIA (16). Cs: Grubin (8), Sztojkovics (--), BALÁZS (11/6), Ujvári (-). Edzô: Rátgéber László és Füzi Ákos.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 2-7. 10. p.: 16-17. 15. p.: 26-24. 25. p.: 47-38. 30. p.: 49-45. 35. p.: 59-53

Kipontozódott: Balogh (40. p.)

A mérkőzés előestéjén, a szombat esti edzésen Armaghani Saeed, a soproniak mestere mosolyogva csak annyit mondott, nyerünk, kötelező győzelem lesz! A szurkolók is nagyon készültek a rangadóra,  a GySEV-Ringa Baráti Körének aktivistái vadonatúj zöld-sárga sálakat árultak, a két szurkolótábor pedig már öt óra körül rázendített.
Valóban Magyarország kiemelkedően legjobb női klubcsapatai találkoztak egymással vasárnap este a Soproni Sportcentrumban.
A mérkőzésen a vendég pécsiek kezdtek jobban, valamelyest frissebbek voltak ellenfelüknél, de ez érthető is, hiszen sima 3-0-val búcsúztatták a BSE-t, a soproniak pedig ötmeccses rangadót játszottak a döntőbe jutásért a megtáltosodott Diósgyőrrel. A brazil center, Cintia vezérletével 7-2-re elhúzott a Pécs, aztán Armaghani időt kért, rendezte a sorokat,      és Balogh Bubu beindult, máris vezetett a GySEV, először a mérkőzés folyamán, a 15. percben 26-24-re. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a GySEV, hol a PVSK vezetett egy-két ponttal. Végül 34-34-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
Fordulás után a Pécs szerzett vezetést, de nem sokáig örülhettek, mert beindult a GySEV-expressz, és máris 47-38 volt az eredmény a hazaiak javára. Cintia a kispadon ült - valószínűleg elfáradt - és ekkor Béres Timi jobban ki tudott bontakozni, de mellette Anitics és Bajkusa is magára talált, utóbbi még egy triplát is dobott. A soproniak védekezése pedig már majdnem tökéletes volt. Majd a második félidő középső harmadában egy ötperces kosárszünet következett - sokáig 49-42 volt az állás - majd Balázs Hajnalka két triplájával újra szorossá tette a mérkőzést.Ám nem marad el a válasz, mert Balogh és Anitics is eleresztett egy-egy távolit - sikerrel.
Innentől kezdve nem volt megállás, tombolt a soproni közönség zúgott a "Nincs itt mese, SVSE!" Végül az utosó hat percben hatpontos előnyt mutatott az eredményjelző, amit még meg is toldottak eggyel a soproni lányok, így a vége 64-57.
     Telt ház (a jelenlegi Sportcentrumhoz mérten talán már túl sok néző is jött ki), és emelkedett hangulat fogadta a játékosokat Sopronban. Pécsről mintegy 150 ember érkezhetett 2 nagy busszal és több személyautóval, ezek nagyrésze fiatal szurkoló volt. A palánk alatti helyekről biztonsági okokból még a mérkőzés előtt udvariasan kitessékelte a rendőrség a soproni bajkeverőket, ez keltett némi felháborodást a nézőtéren. A City Boys egyik kisebb csoportja új kapucnis egyenpulcsiban jelent meg a mérkőzésen. A palánkokra felül kikerült a West Block és a City Boys zászlója.
Az eleinte gyengélkedő soproni gárda szép lassan felhozta a hátrányát, sőt vezetést szerzett, így kiváló hangulat alakult ki, a soproni közönség nagyszerü szurkolást teremtett (hosszú idő után először), míg a pécsiek is kiabáltak rendesen, ha nem is túl változatosan. Ők bemutattak egy sálazást és egy nagyzászlót is kihúztak a fejük fölé. A szünetben a büfé előtt két csetepaté is kialakult a soproni és a pécsi fiatalok között, nagyjából egyenlő eredménnyel.       A második félidő - ha lehet - még forróbb játékot és szurkolást hozott, fantasztikusan izgalmas volt a mérkőzés, a szurkolás hangos volt, de inkább már csak egymás szidása állt a középpontban.
Nagy vidámságot váltott ki, mikor egy pécsi "ropi" félmeztelenre vetkőzve fenyegetőzött. A meccs végén, míg a soproni közönség győztes csapatát ünnepelte, a rendőrök éberségét kijátszva összecsapott a két tábor harcos kedvű fiatalsága a Sportcentrum előtt. Pillanatok alatt estek egymásnak,      kb. egy percig tartott a rúgás- és ütésváltás, sok szó nem esett, 3 pécsi padlóra került, míg egy soproni alaposan vérző fejjel hagyta el a csatateret. Aztán befutottak a rendőrök és gumibotot lóbálva szétkergették a srácokat.
Szerdán Pécsen visszavágó !

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a GYSEV javára.

Armaghani Saeed: - Nagy szívvel játszottunk, bár az első öt percben a hatalmas tét miatt egy kicsit idegesek voltunk. Sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudtunk maradandót alkotni. Az időkérés után viszont helyreállt a rend, és győzött a jobb.
+ Mennyire fáradt a csapat?
-  Egy kicsit fáradtak vagyunk, de a holnapi nap remélem a lányok kipihenik magukat, és szerdán nem lesz gond.
+ Utólag hogy látod, jót tett a csapatnak, hogy a Diósgyőr ellen öt meccset vívtunk?
-  Szerintem igen, mert így rázódott össze igazán a csapat.

Balogh Judit: - Nincsen semmi meglepő, nyertünk. A második félidő elején nagyon jók voltunk, többen is sikeresen dobtak. Pécsen is játszunk egy jó meccset,de nyerünk.

Török Zoltán: - Újra megtaláltuk őszi ünmagunkat, és szerencsére a Pécs sem februári formáját hozta. 1-0-ra vezetünk, de úgy érzem messze még a vége. Pécsen minden erőnkre szükség lesz.

Rátgéber László: - Nagyon jól kezdtünk, precízen működött a gépezet. Ebben az idôszakban minden a gyôzelmünk mellett szólt. Amikor elértük a hetedik csapathibát, a soproniak az értékesített büntetôikkel megfordították a mérkôzést. A találkozó a második félidô elsô perceiben ment el, ekkor eltompultunk. A védekezésben rengeteget hibáztunk, és emellett tiszta dobóhelyzetekben rontottunk, és a büntetôket is kihagytuk.

Rózsa Gábor: - A második félidő elején elment a meccs.Otthon viszont egyenlíteni kell!


A mérkőzésről Gilicze László és Molnár Balázs tudósított.



1999. április 26., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület