CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

"Undorító magyar foci, hej, hej !"
Haladás - Zalaegerszeg, 1999. július 12.

Egy spontán ötlettõl vezérelve egyik fanatikustársammal úgy döntöttünk, hogy szombat délután levonatozunk Szombathelyre, és megnézzük a nyugati végek egyik nagy rangadóját, a Haladás-Zalaegerszeg mérkõzést. Mivel már tavaly is részt vettünk ezen a forró hangulatú találkozón, nagy elvárásokkal vágtunk neki az újabb élmény- és tapasztalatgyûjtõ kirándulásnak. Èrdekesen is
alakultak a dolgok, az biztos ...
A kezdetek az elvárásaink és tapasztalataink szerint fejlõdtek ki, Szombathely központja teljesen kihalt volt, lemaradtunk a huligánok kezdeti összecsapásáról, volt egy kis kerítésrázás, szervezett bevonulás, egerszegi részrõl egy egyszerûbb kartonos koreográfia, vasi oldalról egy kis színes füstölés, majd az indulatok csillapítása érdekében egy komolyabb rendõri erõdemonstráció.
Aztán elkezdõdött a mérkõzés, itt aztán olyat tapasztalhattunk, amit még alsóbb osztályokban sem látunk eddig. Minden idõk - számomra - leggyengébb, legunalmasabb, legerõtlenebb és legérdektelenebb meccsét produkálta a két szomszédvár csapata. A 90 perc folyamán nem volt egyetlen gólhelyzet sem, egyetlen érdekesebb megmozdulást, vagy figyelemre méltó akciót sem láthatott a közönség. Pedig ennek egy rangadónak kellett volna lennie, nem csak szurkolói, hanem futballszempontból is ! Ha mindez egy Basel-Luzern, Strurm Graz - Tirol Innsbruck, vagy tovább megyek, egy Fiorentina - Juventus, vagy Bayern München - Borussia Dortmund meccsen történik, annak komoly konzekvenciái lennének mind edzõi, mind a játékosok részérõl. De szemmel láthatólag a magyar futball busásan megfizetett résztvevõi mindent megengedhetnek maguknak. Nem is csoda, hogy egy ilyen kiemelt meccsre is csak mindössze 3-4 ezren, míg a "magyar csúcstalálkozóra" (FTC-UTE) csak
10.000 mennek ki.
A hab a tortára azonban csak a végén került fel, amitõl magam is teljesen ledöbbentem. A két, egymást amúgy elvakultan gyûlölõ tábor lefújáskor együtt kezdett énekelni, a szöveg pedig a következö, elgondolkodtató mondatból állt: "Undorító magyar foci, hej, hej !"
Lehet, hogy már csak az ilyen jellegü demonstációk térítik észhez a magyar futball agyonfizetett játékosait és funkcionáriusait ???!!!



1999. jĂşnius 15., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület