CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

KOKO Európa-bajnok!

   Tegnap este nagyszabású ökölvívó-gála keretében küzdött meg egymással az Európa-bajnoki övért Budapesten Kovács István és a védõ Steve Robinson.
   A programok a nagy szél miatt két órás csúszással kezdõdtek, így több felvezetõ mérkõzést is késõbbi idõpontra halasztottak. Valamivel tíz óra után lépett szorítóba a WBO világbajnoka Artur Grigorjan és kihívója Kalocsai Zoltán. Az összecsapás nem várt hatalmas küzdelmet hozott. "Kacsa" végig támadólag lépett fel az örmény címvédõ ellen, akit szemmel láthatóan meglepett a magyar fiú kitartása. Az utolsó, 12. menetben azonban kidomborodott a tudáskülönbség. Grigorjan több megrendítõ erejû ütéssel megrogyasztotta kihívóját, így a bíró beszüntette a küzdelmet.
   Ezt követõen került sor Kokóék találkozójára. Elõször a mi fiunk vonult be a kötelek közé rajongói üdvrivalgása mellett, és mint utólag kiderült, ez volt a nehezebb feladat. Majd a brit bokszoló is elfoglalta helyét, és a himnuszok eljátszása után kezdetét vette az öldöklõ erejû küzdelem. Koko remekül kezdett. Az elsõ három menetben nem hagyta levegõhöz jutni ellenfelét, aki csak a védekezésre koncentrált. Már ekkor többször felhangzott az "Üsd ki, üsd ki!" rigmus a nézõtérrõl. A britet azonban kemény fából faragták, egyszer sem bizonytalanodott el. Így a kiütés végül elmaradt, de a mérkõzés kimenetele nem lehetett kétséges, melyet Robinson is elismert a mérkõzés végén. Szurkolói fergeteges biztatása közepette Koko végig kezében tartotta az összecsapást, szinte játszott ellenfelével, és végül egyhangú (120-107, 120-108, 120- 108) pontozással diadalmaskodott. Gyõzelmével megszerezte az Európa-bajnoki övet, és esélyt kapott a világbajnok kihívására, aki nem más, mint a súlycsoport veretlen királya, a híres Prince Nasem Hamed.
 



2000. jĂşnius 24., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület