CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Nagy Tímea olimpiai-bajnok!

Nagy TímeaNem kellett sokat várni az elsõ magyar aranyéremre. Magyar idõ szerint vasárnap délelõtt 10 óra után 11 perccel Nagy Tímea bevitte a 15. találatot, és ezzel 15-11 arányban diadalmaskodott svájci ellenfele felett. Párbajtõrözõnk a nap folyamán végig remek formában versenyzett. A legnehezebb ellenfélnek a címvédõ Laura Flessel bizonyult, akit az elõdöntõben mindössze egyetlen találattal gyõzött le 15-14 arányban. Micsoda csata volt! A zsúfolásig megtelt csarnokban hihetetlen hangulat uralkodott. Jöhetett tehát a döntõ, ahol a svájci Bürkinek nem volt esélye a magyar lány ellen. Nagy Tímea fegyelmezett, nagyszerû vívással teljesen megérdemelten szerezte meg a magyar csapat elsõ olimpiai aranyérmét Sydneyben. Nincs idõ azonban ünneplésre, hiszen holnap következik a csapat-döntõ, ahol a Mincza-Nagy-Szalay felállású csapat érmes reményekkel lép pástra.

Mi minden történt még az elsõ napokban? Már az elsõ nap magyarokért szoríthattuk. Szombat délelõtt rendezték a nõi triatlonosok versenyét, amely nagy meglepetésre svájci gyõzelmet hozott. A magyarok közül Edöcsény Nóra a 19., Molnár Erika a 23., míg Góg Anikó a 39. helyen végzett.

Férfi párbajtõrõzõinknek sem sikerült a bemutatkozás. Egyik olimpikonunk sem jutott a legjobbak közé. A döntõt Kolobkov nyerte. Sajnos, csapatban sem sikerült érmet szereznünk. A ma délelõtti versenyen a 7. helyet szereztük meg, pedig az elõdöntõbe jutás karnyúcsjtásnyira volt: 43-42 arányban vesztettünk a franciák ellen.

Világcsúcs-esõt hoztak az úszó döntõk. Az elsõ napon 4 számban, 5 (!) világcsúcs született. A nap sztárja a hazaiak 18 éves úszója, Ian Thorpe volt, aki miután megnyerte az egyéni döntõt, a gyorsváltóval is aranyat vehetett át. Az ausztrál úszó hegemóniáját a mai napon a holland Peter van Hoogeband döntötte meg, miután 200 méteren nagy küzdelemben legyõzte a hazaiak kedvencét. A mieink nem voltak érdekeltek az elsõ napokban. Güttler állt legközelebb a döntõhöz, de 2 századmásodperccel elmaradt a bravúrtól. A folytatás jobban sikerült, hiszen a 2. nap Kovács Ágnes Európa- csúccsal, a 2. helyen jutott be a 100 méteres nõi hátúszás mai döntõjébe, ahol a nagyon erõs mezõnyben végül az 5. helyen végzett.

Tornában Csollány Szilveszter gyûrûn a legjobb, míg Supola Zoltán lólengésben a 2. legjobb pontszámmal jutott be a vasárnapi döntõbe. Nyeste Adrienn is jól kezdett, azonban leesett a felemáskorlátról, így kiesett.

3 világcsúcsot hozott a súlyemelés is. Mind a három eredmény a törökök kis dinamójához, Mutlu nevéhez fûzõdik.

Az elsõ amerikai olimpiai aranyat Nancy Johnson (légpisztoly) szerezte.

Jól mutatkozott be nõi kézilabdaválogatottunk. A magyar csapat 20 góllal, 42-22-re verte Angola legjobbjait. Holnap a franciák következnek, magyar idõ szerint reggel fél 8-kor, majd a franciákat magabiztosan verõ koreaiak.

Kosárlabdában nem született meglepetés sem a nõknél, sem a férfiaknál.

Jól mutatkoztak be asztaliteniszezõink is, Bátorfi Csilla könnyedén jutott túl elsõ ellenfelein, így már a legjobb 32 között folytathatja, egyenes kiesési rendszerben.

Az Olimpia hivatalos weboldala
A Magyar Televízió olimpiai oldala



2000. szeptember 18., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület