CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Újabb magyar arany!

Kovács ÁgiNagy Tímea után Kovács Ágnes is aranyérmet szerzett! Úszónõnk a 100 méteren szerzett 5. helye után, a hosszabb távon remek hajrával megnyerte a 200 méteres mellúszás döntõjét. Ugyan ideje elmaradt a középfutam során felállított Európa- és Olimpiai-csúcsától, de ez most senkit sem érdekelt. Ági valamivel lasabban kezdett a megszokottnál, 100 méter után még csak a 4. helyen állt. Aztán az utolsó 50 méteren hatalmas hajrába kezdett, és jó benyúlással megelõzte az addig vezetõ amerikai Kowalt. Fantasztikus verseny volt, csodálatos magyar sikerrel. Szép volt Ági! Köszönjük!

Az elmúlt napokban több magyar sikernek örülhettünk. Kezdjük a sort a soproni születésû Márkus Erzsébettel, aki súlylökésben ezüstérmet szerzett. A bevallása szerint utolsó versenyén részt vevõ sportolónk szakításban új világcsúcsot állított fel 112,5 kilogrammal. Lökésben is jól teljesített, de a 137,5 kilóval már nem bírt, így nem tudta megelõzni a kínaiak nagyágyúját. Összetett eredménye új országos csúcs.

Ma hajnalban Igaly Dianára összpontosítottuk figyelmünket, aki meghálálta a bizalmat, és lövészetben az elõkelõ 3. helyen végzett.

29 századmásodperccel maradt le a dobogóról Czene Attila a férfi 200 méteres vegyesúszásban. Nagyon erõsen kezdett, féltávnál még vezetett is, de sajnos a végére elfáradt, így a 4. helyen csapott célba. Szintén 4. helyen végzett Ferjancsik Domonkos a férfiak tõr versenyében, miután a bronzcsatában kikapott német riválisától.

Nagy sikert értünk el nõi kerékpározásban is, ahol Szabolcsi Szilvia a repülõrajtos versenyben a pontszerzõ 5. helyen ért célba. Ugyancsak az 5. helyet szerezte meg súlyemelésben, a 75 kilogrammosok között a mindössze 17 éves Likerecz Gyöngyi, illetve dupla trapban Gerebics Roland.

Bravúrosan vívott Marsi Márk is, aki a legjobb nyolc közé verekedte magát, ott azonban, ha hajszállal is, de kikapott német ellenfelétõl. Szintén a 8 között esett ki Mohamed Aida, a nõi tõrözõk küzdelmében. Sajnos nõi párbajtõrcsapatunk sem bírta az esélyesség terhét, így "csak" a 4. helyen végeztek. Egy tussal maradtak el az elõdöntõtõl férfi parbajtõrözõink is.

Kézilabdában, kedden egy rendkívül izgalmas mérkõzésen a magyar nõi csapat 23-22 arányban legyõzte a világbajnoki ezüstérmes franciákat. A ma koradélutáni Korea elleni összecsapást viszont elvesztettük 41-33 arányban, pedig az elsõ félidõ vége elõtt 3 perccel még 7 (!) góllal vezettünk. Közel 30 percen át fegyelmezetten játszottunk, aztán átvettük az ázsiaiak rohanós stílusát, ami nem nekünk kedvezett. Egyre jobban elbizonytalanodtunk, a bírók is feltûnõen sok hetest ítéltek a mieink ellen, így végül a koreaiak Lee vezérletével sima gyõzelmet arattak úgy, hogy az utolsó 14 percben ellenfelünk 14 (!), míg mi csak 6 gólt szereztünk.

A bravúrosan szereplõ Bátorfi-Tóth nõi asztalizeniszezõ párosunknak nem sikerült megszerezni az ázsiaiak újabb skalpját. Az elõdöntõben vereséget szenvedtek 3-1 arányban kínai ellenfelüktõl. Holnap 13 óra után (magyar idõ szerint) a bronzért mérkõzhetnek.



2000. szeptember 21., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület