CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Sydney 2000 - Aranyvasárnap

Remekeltek sportolóink az Olimpia zárónapján. A magyar kajak-kenu csapat már szombaton megkezdte az érmek gyûjtését, ekkor rendezték az 1000 méteres távok döntõit. Férfi kajak négyesünk szerezte a magyar olimpiai csapat 4. aranyérmét, miután nagyszerû versenyzéssel maga mögé utasította a rendkívül erõs mezõnyt. Nem sok hiányzott a bravúrhoz a nõi négyesnek sem. Kõbánék szinte végig vezettek, az utolsó szakaszon azonban megelõzte õket a remekül hajrázó német egység.
Vasárnap reggel hatalmas szélviharra ébredtek a versenyzõk. Sokáig úgy tûnt, el kell halasztani a döntõket, de a versenybíróság végül a csillapodó szél hatására úgy döntött, elindítják a mezõnyt. Mint utólag kiderült, ez a mieink szempontjából tökéletesnek bizonyult. Az aranyérmesek sorát Kolonics György kezdte meg, õt követte a Kammerer-Storcz kettõs, majd a Pulai- Novák duónk. Nõi kettesünk is jól szerepelt, második helyen értek célba a kajak-királynõ Birgit Fischer neve által fémjelzett német egység mögött. Ezzel a kajak-kenu csapat már négy aranynál tartott, az olimpiai csapat pedig hétnél, ami eggyel több a kitûzött hatnál. És ekkor még hátra volt a kézilabda és a vízilabda finálé.
Vízilabda csapatIdõben elsõként pólósaink szálltak vízbe az orosz csapat ellen, akiknek a tegnapi napon semmi esélyük sem volt a sziporkázó mieink ellen. A magyar póló-csapat iskolajátékkal, 13-6 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél, megszerezve a 8. magyar aranyat Sydneyben! Micsoda zárónap!
Kézis lányaink is nagyon jól kezdtek, 5-6 góllal vezettek a koreaiakat kiverõ dánok ellen. A 45. perc tájékán azonban elbizonytalanodtak a mieink, így végül 4 gólos vereséget szenvedtek az egyre magabiztosabbá váló északiak ellen. Kár érte, hiszen nyert meccset engedtek ki a kezeik közül. Az ezüstérem persze így is szépen csillog, minden elismerés megilleti a csapatot.
Az utolsó napokban más magyar sikerek is születtek. Az öttusázó Balogh Gábor egyenletes teljesítménnyel ezüstérmet szerzett orosz riválisa mögött. Bronzérmet szerzett az amatõr pályafutását befejezõ, õsztõl profiként boxoló Erdei Zsolt.
Összességében elmondható: olimpiai csapatunk a magyar színekhez, eredményekhez méltóan szerepelt Sydneyben, csodálatos pillanatokat szerezve országunknak.. Szép volt fiúk-lányok, köszönjük! Találkozunk 4 év múlva Athénban.



2000. október 02., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület