CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A SMAFC jobb volt a Falco-nál

MAGYAR KUPA FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS
SMAFC-ROTO ELZETT - FALCO KC-SZOMBATHELY 90:87 (49:45)
 
 

A mérkõzés elõtt egy perces néma felállással emlékeztünk meg a közelmúltban elhunyt Németh Csilláról, aki Németh Lajosnak, az egyetemi sportcsarnok szertárosának lánya.
Óriási fegyvertényt hajtott végre a soproni egyetemista csapat, hiszen az elmúlt év bajnoki ezüstérmesét gyõzte le meglepõen érett játékkal. A hazaiak végig egyenrangú ellenfelei voltak nagyhírû ellenfelüknek, sõt a végjátékban taktikailag is kiválót alkottak. Ez azt jelenti, hogy erõnlétben is felvették a harcot, és a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezük. Palotai P. remekül irányította csapatát, és az utolsó percben dobott büntetõivel a gyõzelem megszerzésének legfontosabb részesévé vált.

Az egyetemi sportcsarnokban már régen gyûlt össze ennyi nézõ, mint ezen a találkozón, mintegy megérezték, hogy élményben lesz részük. Jól kezdtek Palotaiék, hiszen a 10. percben 23:13-at mutatott az eredményjelzõ. A hazaiak fõleg gyors játékuknak köszönhették, hogy kijátszott helyzetekbõl okos kosarakat szereztek. Feltûnõ volt, hogy a vendégeknél csak Dzunics volt igazán veszélyes a kosárra, míg Kálmán nagyon pontatlanul célzott. A félidõ végére szoros lett az eredmény, de mindenki bízott a kellemes folytatásban.

A második félidõ, ha lehet, még izgalmasabb volt az elsõnél. A csapatok felváltva vezettek. Dzunics igazolta, hogy nem véletlenül tartják gólgyárosnak. Szinte egymaga tartotta a lépést a soproniakkal. De a soproniak is helytálltak, fõleg Palotai P. és Mogyorósy megmozdulásaival rendre eredményesek voltak. Élményszámba mentek Szlávik J. hárompontos kosarai, és ekkor már érezni lehetett, hogy valami maradandó készül. A végjátékban mindig sikerült Palotaiéknak elõnyt kiharcolni, sõt az utolsó fél percben ez már 5 pontos volt, amit a szombathelyieknek csak csökkenteni sikerült. A lefújás után nagy volt az öröm a sportcsarnokban. Ez a gyõzelem azt jelenti, hogy az idén ismét a legjobb nyolc közé került a SMAFC. És még nincs vége a Magyar Kupa sorozatának.

SMAFC-ROTO ELZETT: PALOTAI P. 24/3, Pojbics 12, MOGYORÓSY 22, SZLÁVIK J. 18/12, Vavra P. 8, Cs: Kotlik 2, Szlávik B. -, Vavra A. 6, Csoma -. Edzõ: Sterbencz Tamás.

FALCO: Kálmán 8/3, Pankár 11/3, DZUNICS 35/9, Kolonocs 8, Feigl 4, Cs: Dénes -, FÖLDI 12, Henrik 4/3, Radnóty 5/3. Edzõ: Földi Sándor.

Tvordy György



2000. január 10., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület