CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Ha nehezen is, de sikerült
Soproni Ászok KC - Budapesti Honvéd 67-66 (26-37)

Sopron  : Pavicevic (8/3), GREEN (26/3), ALEXE (27/9), STAN (4), Csaplár-Nagy (-).
        Cs.: Lakatos (2), Mérész (-), Sallay (-).
    Edzõ : Goran Miljkovics
Honvéd : DAVIS (27/3), Báder (10/3), Baker (4), SITKU (20),  Hartvich(5/3).
        Cs.: Zarics (-),  Szokolik (-).
    Edzõ : Farkas Attila

   Kulcsfontosságú mérkõzés várt mindkét csapatra az utolsó fordulóban. Ezen az estén dõlt el, a két gárda közül melyik jut be a legjobb 8 közé. A nézõk is megérezték a tétet, hiszen zsúfolásig megtöltötték a Sportcentrumot, és a vendégeket is elkísérte egy kisebb létszámú lelkes tábor.
   Az elsõ félidõben nem sok öröme volt a hazai közönségnek. A soproni fiúk nagyon gyengén játszottak, míg a vendégek bátor játékkal fokozatosan növelték elõnyüket. Jellemzõ, hogy a hazai csapat elsõ 21 pontjából 15-öt Alexe szerzett. Rajta kívül mindenki betlizett. A vendégeknél fõleg Davis és Sitku villogott. A félidõt Báder utolsó másodperces triplája zárta, így 10 pontos elõnnyel fordultak a budapestiek.
   A második játékrész elején mindkét csapat ott folytatta, ahol az elsõt abbahagyta. Ennek eredményeképpen a 27. percben már 47-31-re vezettek a fõvárosiak. Ekkor azonban egyik pillanatról a másikra felébredt téli álmából a hazai csapat. Green és Stan vezérletével hatalmas hajrába kezdtek, az utolsó percben már csak egy pont volt a hátrányuk. Ami ezután következett, az felért egy kisebbfajta csodával. Valamivel több, mint 5 másodperccel a vége elõtt, 2 pontos hátrányunknál Pavicevic dobhatott két büntetõt, melyek közül sajnos a másodikat kihagyta, ráadásul a lepattanót is a vendégek szerezték meg. Gyors fault, két Davis büntetõ, mindkettõ sikeres. Ezzel 3 pontra nõtt ismét a különbség. A dráma azonban még hátra volt. A bedobást követõen Alexet szabálytalanul próbálták szerelni, így 2,8 másodperccel a lefújás elõtt következhetett ismét két büntetõ. Sõt, mivel a játékvezetõk sportszerûtlennek ítélték az esetet, a labda is nálunk maradt. Alexe hidegvérrel értékesítette a büntetõket. A bedobást Pavicevic kapta, aki rövid futás után palánkra tette a labdát, melyet az érkezõ Green bepöccintett az utolsó pillanatban a kosárba. Ezzel egy ponttal nyertünk, úgy, hogy csak egyetlen egyszer vezettünk a mérkõzésen. Igaz, a legjobbkor.
   Gyõzelmével az Ászok a 8. helyen zárta az alapszakaszt. A rájátszás elsõ fordulójában az alapszakasz-gyõztes Albacomp együttese vár rájuk.
 



2000. március 13., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület