CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A Vilipics - ÜGY

Tavaly februárban figyeltük ki magunknak Dariborka Vilipicset, a Banja Luca 195 cm magas centerét. Ekkor utaztunk el Újvidékre, hogy bővebb információkat szerezzünk a játékosról, és esetleges szerződtetéséről beszéljünk. Ezekután úgy váltunk el egymástól, hogy rövidesen egy kész szerződéssel térünk vissza Versecre.
Ekkor még minden a megbeszélteknek megfelelően alakult, Vilipics aláírta a szerződést, és abban maradtunk, hogy az Európa-bajnoki selejtezők után Sopronba jön, és részt vesz a teljes felkészülésen is.
A problémák ekkor kezdődtek, ugyanis a jugoszláv center már jóval a szerződés aláirása után, két héttel a felkészülés előtt telefonon jelezte, hogy még egy éves szerződése van a Banja Lucával és a csapata nem engedi el őt.
Már ekkor anyagi és erkölcsi kár érte a GySEV-Ringát, hiszenkét héttel a felkészülés kezdete előtt szinte lehetetlen jó játékost találni, de februárban, ha Vilipics közli, hogy soproni szerződtetése nem biztos, még lehetett volna alternatívát találni!
Szerintünk már ekkor veszélybe került a csapat eredeti célkitűzése, és ha a GySEV rosszul szerepel, az a következő évi költségvetésben bizony erőteljesen megmutatkozhatott volna.
Ekkor egyfajta végső megoldásként visszahívtuk a tavalyi szezonban közönségkedvenccé vált Dalia Kurtinaitienét.
Így augusztus tájban tehát sikerült valamelyest kompenzálni a csapatunkat ért kárt, bár nem ilyen szerkezettel képzeltük el ezt az idényt!
Számunkra tehát egyelőre lezárult a Vilipics- ügy, mondván, majd idény végén visszatérünk esetleges szerződtetésére.
Közben kiderült, hogy október-november tájékán Vilipics csapatának fizetéi gondjai támadtak a játékossal szemben, ezért ők úgy állapodtak meg, hogyha a klub decemberig nem fizeti ki az elmaradt béreket, akkor Vilipics banja lucai szerződése hatályát veszti és januártól szabadon igazolható.
Ezután megint a GySEV-Ringa lett a szenvedő fél, hiszen nem elég, hogy nem jött hozzánk a játékos, ráadásul titokban az egyik riválishoz igazolt.
Ez számunkra elfogadhatatlan!
Úgy gondoljuk, hogy annyit joggal elvárhattunk volna a játékostól, hogy ha szabadon igazolhatóvá válik, jelzi, hogy lehetőség van a leigazolására.
Így Dariborka Vilipics kétszeres erkölcsi és anyagi kártokozott csapatunknak. Először azzal, hogy az utolsó pillanatban szerződésszegést követett el azzal, hogy nem jelentmeg sopronban, utána pedig azzal, hogy a GySEV tudta nélkül egy másik magyar csapathoz igazol.
Ahogy az tehát a fenti gondolatmenetből is kitűnik, mi nem a S. postás együttesét akarjuk bírálni, hanem a jugoszláv vendégjátékos viselkedése ellen tiltakozunk - véleményünk szerint jogosan!

GySEV-Ringa női kosárlabdacsapatának szakosztálya nevében: Molnár Balázs



1999. január 11., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület