CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sulipanoráma  

Ákostól három dolgot mindig elvárhatunk, ha új lemezt jelentet meg. Minden albuma merőben eltér az előzőtől (mindig képes megújulni).

ÁKOS-IKON


Ákostól három dolgot mindig elvárhatunk, ha új lemezt jelentet meg. Minden albuma merőben eltér az előzőtől (mindig képes megújulni), aranylemez lesz (az Ikon 4 hét alatt aranyozódott be) és a lemezbemutató koncert fantasztikus. Most se volt másként. Az albumon található 58 perc zene(!) nagyon jó. Kevés a húzós szám, de ez egyáltalán nem vált az album rovására. Ákos sokoldalúságáról (és humorérzékéről) mindenki meggyőződhetett a Z+-on az Ákos hétvégén és a Kepes showban. Akinek megtetszett az Ikon, vagy a Végre című szám, az bátran szerezze meg az albumot, hiszen mind a 12 dal nagyszerű. A cd a számítógéppel rendelkezőknek külön meglepetésként tartalmazza az Ikon című videoklipet (amit Ákos írt, rendezett és alakított), háttérképet és hangokat a windowshoz.

TNT - bumm, bumm...


Ákos (már nem a Kovács!) és Inti szép sikert értek el Bomba című debütáló lemezükkel. A kérdés az volt, hogy beállnak-e az egylemezes együttesek sorába, vagy kirukkolnak valami újjal, jóval és folytatják munkájukat a popszakma berkein belül. A rajongók örömére ez utóbbi vált valóra. A soproni közönség pár hete élőben is láthatta őket az egyik helyi discoban. Az új lemez pozitív változást hozott az előzőhöz képest. A Bele vagyok zúgva c. sláger mellett több slágergyanús dal is megtalálható a lemezen. A címadó Bumm, bumm..., a Lakatlan sziget, a Holnap hazautazom és a két lassú a Valahol... és a Sírni tudnék, ami nagyon R-GO-sra sikeredett. (Ha R-GO feldolgozás, akkor jogosan..) Sokak kedvence volt régen az Exotic trabantos nótája. Intiékkel is bizonyára így történt, mert egy elég jó feldolgozást készítettek belőle. Persze a vidámság se hiányozhat az albumról. Erre kitűnő példa a Tehén a Marson c. szám: "Fellőttük, fellőttük a tehenünket a Marsra De jól tettük, mert megtettük és nem jön le többet onnan a marha..."

Nagy András (NAY)



1999. január 25., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület