CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Szomorú hétvége a kosarasoknál

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK:

MIZO-PÉCSI VSK - GYSEV-RINGA 59:52 (33:31)


Sajnos bekövetkezett amitől féltettük bajnok csapatunkat: újabb vereséget szenvedtek Pécsett. Ez már a harmadik vereség a hazai versenyfutásban és ez bizony sok. Az alapszakasz második helyéért is meg kell küzdeni, de az első hely már igen távol került. Ennek igazi hátrányát majd a rájátszáskor érezzük, amikor a fő rivális eggyel többször élvezi a hazai pálya előnyét.

A mérkőzés elején még minden a soproniak elvárása szerint történt. A nagyszámú soproni szurkoló örülhetett, mert a kedvencek jól játszottak és Béres középtávoli dobásaival 19:11-es előnyre tettek szert. Ezután érthetetlen volt, hogy miért Béresék védekezése esett szét és a támadások is pontatlanok lettek. Ezzel könnyedén leadták előnyüket, főleg Ujvári és Vilutyte kosaraival szerezte pontjait a Pécs. Vilutyte ponterőssége különösen meglepő, mert szem sérüléssel vállalta a játékot és még így is pontosan célzott. A hazai csapat a 16. percben már 28:21-re vezetett. A félidőben csak a minimális 2 pontos előnynek örülhettek a pécsiek.

A második félidőben főleg Vilipic erőteljes játékának köszönhetően a 29. percben 43:42-t mutatott az eredményjelző és ismét feléledt a remény. Azonban megint a PVSK tudott erősíteni és a 36. percben 52:44-re vezetett. Hiába küzdött Vilipic hősiesen a palánk alatt, amikor a mezőny emberek pontatlanul céloztak és nem találtak a kosárba. Ebben az időszakban Poto ért el kosarakat, azonban már az eredményt nem sikerült megfordítani. Az ilyen arányú pécsi siker a látottak alapján megérdemelt.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Pécs: Darida (2), UJVÁRI (16), Csák (3), VILUTYTE (18), Tuvic (4), Cs: Keller (2), ANITIC (8/3), Zsakula (6). Edző: Rátgéber László.
GYSEV-RINGA: Poto (12/3), Donkó (-), Mandic (8/6), BÉRES (13), VILIPIC (13), Cs: Eördögh (4), Hollósy (-), Dénes (2), Radnóty (-). Edző: Saeed Armaghani.

FTC-DIEGO - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 60:52 (31:27)


Nem sikerült az eddigi jó sorozatot folytatni, ugyanis elszenvedte második vereségét is a Postás. A 3. percben 8:0-ra vezetett az FTC és az összes pontjukat Károlyi dobta. Ezután azonban magára talált a vendég soproni társaság és 10-nél utolérte ellenfelét, sőt Fodor kosarával a vezetést is megszerezték. Sajnos ezután megint egy kosár nélküli 5 perc következett. Az első félidő végére ismét sikerült közelebb kerülni az FTC-hez Delmis utolsó pillanatban dobott három pontosával.

A második félidőben sem játszottak jól Szenesék, de 31-nél megint egyenlő volt az állás. A ferencvárosiak ezután is pontosabban céloztak és 45:37-re alakították az eredményt. A soproni mezőny emberek nem találtak be távolról, de a betöréseik sem voltak sikeresebbek. A pontatlan dobásokat laza védekezés követte, aminek az lett az eredménye, hogy Seres egymás után négyszer tudott szabadon kosarat dobni. A végjátékban sem sikerült közel kerülni a hazaiakhoz és így az FTC győzelme megérdemeltnek mondható.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
FTC-DIEGO: Musat (2), Csákány (8/3), PAPP (16), Kalmár Nagy (4), KÁROLYI (19/12), Cs: Török (-), SERES (11/3), Edző: Zsoldos András.
Soproni Postás-Tabán Trafik: Delmis (8/6), FODOR (13/9), Szenes (-), Ambrus (-), Bíró (14), Cs: Bakai (4), Szemerédi (11), Englert (2). Edző: Meszlényi Róbert.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SZOLNOKI OLAJ - SOPRONI ÁSZOK KC 77:57 (38:26)


Nagy lendülettel kezdett a szolnoki csapat és állva hagyta soproni ellenfelét. A 17:1 híven tükrözi a két csapat közti ekkori különbséget. Jellemző, hogy mindez a 7. percben volt, tehát 7 perc alatt mindössze 1 pontra futotta soproni csapat erejéből. A folytatásban valamit javult az Ászok teljesítménye és a nagy hátrányból valamit sikerült ledolgozni.

A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe. Amíg a vendégek erejéből tellett, addig még valahogy tartották magukat, de a 30. perc körül elfogyott az erő és a szolnokiak ekkor tudták jelentősen növelni a különbséget. Persze felmerül a kérdés, hogy miért fogy el ilyen látványosan az erő minden meccsen? A soproni játékosok is éppen olyan profik, mint más csapat játékosai. A cserék megfelelő foglalkoztatásával lehetne pihentetni a kulcsjátékosokat. Már többször bebizonyosodott, hogy a fáradt kezdő ötös sem képes jobban ellenállni az ellenfél rohamainak, mint a csere játékos. Ez különösen akkor igaz, ha a csere játékosok többször szerephez jutnak és megszokják a mérkőzések hangulatát. Nehéz a cserepadon használható játékossá fejlődni és akkor pályára kerülni, amikor már vert helyzetben van a csapat. Egyetlen pozitívuma volt a mérkőzésnek és ez a sportszerűség. Ritkán volt az utóbbi időben sportszerű összecsapás a soproniak és a szolnokiak között. Ez a mostani az volt, gyanítjuk, hogy ehhez hozzájárult a két csapat közötti nagy tudásbeli különbség is.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Szolnok: MALJKOVIC (14/6), Walke (10/9), PARKER (20), FILIPOVIC (10), Ivkovic (13), Cs: Mészáros Á. (-), Takács (6/3), Trepák (4), Boldizsár (-), Cziczás (-). Edző: Knézics Zoltán.
Soproni Ászok KC: Pavicevic (7), ALEXE (16), Green (18/3), Csaplár-Nagy A. (8), Stan (6), Cs: Mérész (2), Sallay (-), Lakatos (-), Bogdán (-). Edző: Gorán Miljkovic.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

EUROSTALL BUDAPEST - SMAFC-ROTO ELZETT 81:97 (34:48)


A hétvége egyetlen soproni kosaras győzelmét a SMAFC szerezte. Jó látni, hogy a B csoport élén álló soproni egyetemisták hétről hétre egyenletes teljesítményt produkálnak. Ez biztató a rájátszás szempontjából, de a közelgő Falco elleni Magyar Kupa mérkőzésre is.
A SMAFC jól védekezett és a megszerzett labdákból gyors indítással szerezte pontjait. A felállt védelem ellen is eredményesek voltak, mert mezőnyből is és a palánk alól is ponterősnek bizonyultak.

A második félidőben csak a száz pont elérése volt a kérdés, amit végül is nem sikerült elérni, de végig magabiztosan játszottak és győzelmük egy pillanatra sem forgott veszélyben.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
SMAFC-ROTO ELZETT: Pojbics (15/3), PALOTAY P. (11/3), VAVRA P. (14/3), MOLNÁR (15), Mogyorósy (11), Cs: Szlávik J. (8/6), Vavra A. (11), Kotlik (-), Palotay B. (8/6). Edző: Sterbenz Tamás.

Tvordy György



1999. december 20., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület