CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Nagyon sok pénz kellene

SZILVESZTERI AJÁNLATOK


2 050 dollárba és a repülőjegybe kerül a kirándulás Ázsiában, Katmanduban a Mount Everesten mászkálva. Szilveszter este egy mindössze 30 fős társaság fog táborozni a 3900 m magasan levő kolostorban és a helyi serpákkal fog táncolni.

4 millió dollárba kerül az egész mutatvány Malajziában és környékén. A malajziai kormány is támogatja azt az ejtőernyős ugrásokból álló programot, amelyben az ejtőernyősök a Déli-sark fölé repülnek és öt ugrásból álló programjuk első kísérletét elvégzik. Összesen 23 eltőernyősre számítanak.

12 000 dollárba kerül az a túra, amit Oroszország és Amerika között a diomedei szigeteken az idővonalon keresztül tesznek a vállalkozók hójárókban, gyalogosan. Eddig mindössze hárman jelentkeztek e programra, tehát van még hely.

30 000-115 000 dollárba kerül az a Csendes óceánon szervezett hajóút, mely kétszer is keresztül megy a nemzetközi idővonalon, tehát a millenniumot kétszer is lehet ünnepelni. 500 fő részvételére van lehetőség.

3,5 millió dollárba kerül Sydney-ben az a tűzijáték, amelyet a kikötői hidnál rendeznek és 1 millió érdeklődőt várnak.

Ingyenes az a program, amit Roraimaban, Brazíliában a Yanomami törzs az Amazonas dzsungelében tart. Náluk ugyanis nincs naptár és nem törődnek az évezred-váltással. Valószínű, hogy korán lefekszenek szellős házukban. Kb. 20 000 tagja van a Yanomami törzsnek.

500-2500 dollár között lehet jegyet váltani Barbra Streisand koncertjére a Nevada állambeli Las Vegas-ban található MGM Grand szinháztermébe. Szintén Las Vegasban fog Szilveszterkor fellépni Elton John, Bette Midler és Celine Dion. 13 000 nézőt várnak a koncertre.

Ingyenes lesz New York Cityben a Times Sqare-en az ünnepi felvonuláson való részvétel, amelyen 150 hatalmas mesefigura fog felvonulni és több, mint egy millió emberre számítanak.

Ingyenes lesz Washingtonban is a hang- és fény-parádé a Washington Emlékműnél és Lincoln Emlékműnél, amit egy Spielberg film követ a 20. századról. 600 000 ünneplőt várnak a Fehér Ház előtti térre.

Ingyenes lesz Newfoundland-on, Kanadában is az új évezred köszöntése, ahol a sziklás parton ünneplők lesznek az elsők Észak-Amerikában, akik az új évezredbe érnek. 50 000-100 000 közötti létszámra számítanak.

Ingyenes lesz Rio De Janeiróban a Copacabana tengerparton is az új évezred köszöntése, ahol a fehérbe öltözött szórakozni vágyók fognak boogie-zni a fülbemászó zenére. 2 millió ember részvételére számítanak.

75 000 dollárba fog kerülni azoknak a világ körüli útja, akik Concordon indulnak december 24-én, hogy 18 napos szuperszónikus világkörüli úttal tegyék emlékezetessé az ezredfordulót. 96 utasra számítanak a szervezők.

10 000 meghívott vehet részt Londonban a Millennium-váró ünnepségen, ahol a Királynő meg fog gyújtani egy emlékező tüzet, majd hajóval fog leúszni a Temzén, hogy hivatalosan megnyissa Anglia millenniumi eseményeinek kezdetét.

1 millióan élvezhetik Párizsban a Champs Elysées-n éjfélkor a 24 óriási guruló kompon a különleges eseményt. A járművek egyike egy óriási hógolyóra fog hasonlítani. Természetesen ingyenes a részvétel.

15-4000 dollár között lehet jegyet venni Egyiptomban a Giza piramisoknál rendezendő eseményre. Egy helikopter fog elhelyezni egy aranyból készített 9 m magas piramist a legnagyobb piramis tetejére a közben zajló elektronikus opera alatt. 50 000 érdeklődőt várnak.

A meghívott néhány száz ember élvezheti azt a lézershowt, amit Dél-Afrikában a Robben szigeten tartanak. Mandela a korábbi börtönéből fogja nézni a Table Hegyen megjelenített műsort.

Tvordy György



1999. november 26., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület