CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Szégyenteljes vereség Rózsahegyen

EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS
SCP RUZOMBEROK - GYSEV-RINGA 94:58 (40:26)
 
 

Ennek a nagy különbségû vereségnek hallatán szinte felszisszentünk és szégyelltük, hogy így történt. Tudtuk, hogy a rózsahegyi csapat jobb - sokkal jobb - a mienknél, de azért, hogy ennyire nagy lehet a különbség, azért nem. Már szeretnénk valami elfogadható magyarázatot hallani a csapat körül tevékenykedõktõl, hogy mi történik mostanában. Kellemetlen vereségek sorát szenvedi el a csapat és nem hallunk szakmai indoklást. Mindig a pechre, bírókra, fáradtságra sem lehet hivatkozni. Egy ilyen csapattól, ahol a játékosok, edzõk jól dotáltak, a menedzsment is elsõrangú, többet vár a szurkoló és a szakmai közvélemény. 

Poto sérülés miatt nem játszhatott, de ott volt helyette a válogatott Donkó. Az elsõ tíz percben szoros volt az eredmény, majd a gyorsaságban és magasságban fölényben játszó hazaiak fokozatosan elhúztak. Sajnos, a bizonytalan támadásvezetés következtében sok volt az eladott labda, és az ellenfél magas emberei jó helyezkedéssel, agresszív küzdõmodorral sok támadó lepattanót szereztek. Ezek értékesítésébõl a félidõ végére biztos, 14 pontos vezetéshez jutottak.

A második félidõ elején tovább csökkent a soproniak esélye, amikor egy felugrást követõen Mandic rosszul érkezett a talajra és kifordult a bokája. Az Õ sérülésével a pontszerzésre leginkább veszélyes játékos is kivált. A hazaiak egyre fokozták az iramot és gyors indításokkal, a tábla alatti pontos játékkal nem várt mértékben elhúztak. Az ellenfél magabiztosságával a soproniak még bizonytalanabbakká váltak, és a sok eladott labda csak segítette a rózsahegyieket abban, hogy megalázó vereséget mérjenek a magyar csapatra. Sajnos, nem volt tartása a mieinknek, szétesett csapat benyomását keltették, és joggal nyilatkozta a hazai társaság edzõje, hogy "ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a két csapat". Egyetértünk.

Ruzomberok: BIELIKOVÁ 12/6, KURLOVÁ 21, MARENCSIKOVA 20/3, Kovácová 6, Szviscseva 7, Cs: Godályová 2, ZIRKOVÁ 9/3, Hiráková 7, Frniáková 6/3, Lasková 4. Edzõ: Natália Hejková.
GYSEV-RINGA: Donkó 4, Eördögh 9, Mandic 11/3, Béres 11, Vilipic 9, Cs: Hollósy 4, Dénes 4, Radnóty 4, Csontos 2. Edzõ: Saeed Armaghani.

Tvordy György



2000. január 13., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület