CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

AZ EU is pereli a Microsoftot és úgy tűnik:joggal.

A Gates-ügy tanulságai...

A nemzetközi hírmagyarázók egybehangzó véleménye, hogy az EU (Európai Unió) által Gates és a Microsoft ellen indított per újabb és az eddigieket tetőző bajokat hoz a Microsoft mamut-vállalatának fejére. Az európaiak pere lényegében ugyanazt a jogorvoslatot célozza, mint az USA kormányáé: az EU tagállamai a növekvő, sőt robbanásszerű telítődés során a kibernetikában egyre ellenségesebbek a Microsoft rátenyerelő kényszerével szemben, amivel az a forgalomba kerülő computerek ezreinek szisztémáit a saját „WINDOWS"-rendszerével akarja uniformizálni. Közben a finn Linux, az Opera, és más szisztémák a WINDOWS-nál megbízhatóbban, vagy legalábbis annyira megbízhatóan és egyszerű megoldásokkal hívták fel magukra a privát szörfölők és a computergyárak figyelmét.

Világos, hogy a szabad gazdasági rendszerekben a Microsoft stratégiája által gúzsba kötött és monopolizált működési szisztéma ellentmond a korlátlan verseny filozófiájának, s mint ilyen, elvetendő. Ráadásul az egyre „tökéletesebb" WINDOWS-szisztémáknál, amik valaha a szerény 3.1-es kódot viselték, később a büszke WINDOWS 95 elnevezéssel „tökéletesedtek", majd a még büszkébb WINDOWS 98-cal, sőt a legbüszkébb WINDOWS 2000-rel jelentek meg a piacon, egyre több „fatális katasztrófa" - angol nyelven „CRASH" - köszöntött be. Hogy az Újvilágban hogyan gondolkodnak erről, arra tán a következő anekdota a legjellemzőbb:

Bill Gates meghal, s a mennyekben Péter egy ócska, elhanyagolt, rosszul bútorozott kéglit lök neki oda, hogy abba költözzön be, amíg az Úr dönt majd a sorsa felett. Bill nagyon boldogtalan, és szomorúan bandukol az égi utcákon. Egyszercsak egy csodás villa előtt Mercedesz áll meg, elegáns férfi száll ki, és pompás hölgykoszorú kíséretében besétál a villába. Billnek tátva marad a szája.

- Ki ez? - kérdi a járókelőket féltékenyen.
- A minap lezuhant Concord repülőgép pilótája!
Gates nagy dühösen rohan Szent Péterhez:
- Ti engem ilyen ócska lukba löktetek, az a pilóta meg 109 emberrel zuhant le! Miért érdemel az jobbat?
Péter bizalmasan a fülébe súgta:
- Igen, csakhogy ő életében mindössze egyszer „CRASH"-olt, mi pedig itt az összes computereinken WINDOWS-t használunk...

Ehhez csak annyit fűzök, hogy augusztus 3-án, 4-én és 5-én összesen huszonhét órán át dolgoztam, hogy alig féléves IBM computerem WINDOWS 98-át az összes létező „diagnosztikai CD-doktorok" közreműködésével az immáron hetek óta egyre rosszabbodó és gyakoribb bénulási rohamaiból kigyógyítsam, s ez csak "felesben" sikerült. A computer WINDOWS-a 50%-ot gyógyult, én meg 50%-kal betegebb lettem a mérgelődéstől....

Csak remélni tudom, hogy a magamfajta Cézárok százezrei fogják majd a WINDOWS körüli cirkuszban a hüvelykujjukat lefelé fordítva halálra ítélni a reklám és erőszakos marketing gladiátorait.

- pagony -



2000. augusztus 07., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület