CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Már korrektnek sem érdemes lenni?...

Adj a tótnak szállást!...
(Avagy már korrektnek lenni sem érdemes?...)


Ásításra késztet a nyugati hírszolgálat tobzódása a mai hazugságokra és szerecsenmosdatásra épített politikai debattok világában oly szokatlanul becsületes és szinte hősies pápai megnyilatkozás körül, amelyben a katolikus egyház evilági feje bűnbocsánatot kért égi atyjától azokért a bűnökért, amiket a katolikus egyház, fennállása óta, az emberiséggel szemben elkövetett.

A jó urak és hölgyek, a képernyőkön és mikrofonok közelében, ahelyett, hogy belekukkantanának saját születési dokumentumaikba, kutatván, hogy ki fia, borja keresztelte vagy taszajtotta őket a világra, tibeti láma, baptista miniszter, mekkai müezzin vagy zsidó rabbi, és a pápai példán felbuzdulva saját, illetékes egyházaik tótumfaktumait hasonló színvallásra buzdítanák, egészen mást tettek.

A pápai bűnbánatot szinte kriminalisztikai hangsúllyal adták elő, mintha az emberiség tökéletesedésének eddigi igazi kerékkötője a katolicizmus lett volna, és a félóránként megismételt telekommunikációs anyag ki nem mondott, de érezhető aláfestése ez: „Hát ideje volt!". Gondolom, az USA dél-karolinai egyetemén handabandázó „akadémikus", aki az elnökjelöltek kampányának harctüzében kijelentette, hogy „a katolicizmus sátáni szekta", most azt fröcsköli mindenkinek: „Látod Johnny? Már te is elismered."

Egyébként a kutyaugatás nem hallatszik az égig, sőt még Rómáig sem. Szót sem vesztegetnék rá, ha a délutáni TV-hírekben meg nem ütötte volna a fülemet az izraeli főrabbi nyilatkozata, aki nehezményezi, hogy a pápa az emberiséggel szemben esetenként - mint például az inkvizíció során - elkövetett bűnökért, nem kért a zsidóságtól a holocaust miatt külön bocsánatot!

Hm!... Eddig nemcsak úgy tudtam, hogy Hitler és környezete az ősi és Richard Wagner által ékesszólóan megénekelt germán mitológia és vallás felélesztésére készült, de az Eucharisztikus Világkongresszusra a harmincas évek elején formálisan átszökött német katolikusok 1934 és 1936 között elmondták azt is, hogy akkora nyomást gyakorolt a Nemzeti Szocialista Párt Németországban az ősi germán liturgia és mítosz törvényesítésében, hogy mint hithű katolikusok, a Kongresszusra utazók már üldözöttekké váltak, akiknek mindenfajta bajjal számolniuk kellett.

Az izraeli főrabbi rosszul teszi, ha a könnyebb ellenállás vonalán keres bűnbakokat, mondván, „Végre fogtam egy balekot, aki elismeri, hogy a történelem folyamán nyája tilosba tévedt, nosza, kenjünk rá amit lehet!" A katolicizmust éppen oly kevéssé lehet a holocaust miatt felelőssé tenni, mint azt állítani például, hogy Pesten a fekete Mercedesek elhurcolják az embereket éjszakánként...

Mert ez sem igaz. Legalábbis nem ilyen általánosításban...

- pagony -



2000. március 13., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület