CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Autók, árak, víziók...

Autók, árak, üzemanyag
Álom... álom... édes álom...

Amikor a napokban arról olvastam az egyik amerikai sportautó- magazinban, hogy 1948-ban Olaszországban, azaz pontosabban Milánóban egy Alfa Romeo Ville de L’Est sportkocsi 7500 dollárba került, és ezen az áron tízegynehány lakást lehetett vásárolni Milánóban abban az időben, először arra gondoltam, átpasszolom ezt „szinte hihetetlen" gyanánt rovatvezető kollégámnak... aztán tovább böngésztem.

Hogy magyar sportkocsi-rajongóink kalkulációit megkönnyítsem, hiszen úgy tűnik a médiát tanulmányozva, hogy egyre többen lelkesednek Ferrarikért, Porschékért és Lamborghinikért, ez az izgalmas érdeklődés arra mutat, hogy hazánk fiai közül egyre többen spendíroznák azt a rongyos 35 (Porsche), 45 (Ferrari) illetve 100 millió (Lamborghini) forintot, amibe ezek a csodabogarak kerülnek. Viszont ajánlatos sietni a vásárlással, mert a dollár - forint árfolyam szinte mindennap romlik, és lehet, hogy mire ez a cikk megjelenik, a Lamborghini már például 110 millióba fog kerülni.

Viszont, hogy megnyugtassam a juhokkal rendelkező, tehát „nyájas" olvasót: ha beloggolnak a Világhálóra és szörfölés formájában megkeresik a „sportautó" honlapokat, mindjárt az első helyen találkozni fognak a Ferrari „olcsó" lízingelési programjával! Ez a nagyszerű idea szövetségbe tömörítette az amerikai sportolókat, futball-, baseball-, kosárlabda-, hockey- stb. sztárokat, akik kis, 10-30 millió dolláros szerződéseikből csak pár vacak ezrest kell, hogy a havi lízingért leguberáljanak.

A másik jó hír, hogy ezek a meseautók se fogyasztanak sokkal többet, mint egy rozoga teherautó, ami 500 dollárt se ér, és azért gondoljunk csak bele, mecsoda különbség egy olyanban, vagy egy Ferrariban vesztegelni a Dunaparton, és nem találni parkolóhelyet? Habár... a rozogát még biztosan ott találod a járdán, amikor kikecmeregsz a bisztróból... de a Ferrarit?

Apropó: nem vagyok mindenben tájékozott. Mennyibe kerül most otthon egy kiló kenyér?...

- pala -



2000. október 27., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület