CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Visszájukra fordult szenzációk

A betű vagy a tetű mágiája?...


A közvélemény szerint minden idők egyik legsikeresebb televíziós showja volt, ami a milliomost halászó lányokat illeti. Az egész ügy mégis botrányba fulladt, mert a két és fél millió dollár súlyúra becsült vőlegény, Rick Rockwell állítólag nemcsak előző szerelmi ügyeinek botrányos és olykor bírósági befejezése miatt kerül a köznyelv malomkerekei közé, hanem mert barátai és ismerősei szerint se milliomos, szíve választottja, a szőke Darva Conger pedig rögvest a nászútról hazafelé jövet bejelentette, hogy válni akar, házassági „kötelességeit" már a nászágyon megtagadta, és amikor megismerte a sikertelen színészi karrierre törekvő Rockwell múltját és brutalitását, rekord időn belül elege lett belőle.

Rockwell egyik haverja arról panaszkodott, hogy a férfiú 15 dollárral tartozik neki már huzamosabb ideje. A versengés rendezői felett bruhaházik a közvélemény: Rockwell saját édesanyja csodálkozott legjobban, hogy fia állítólag milliomos; a résztvevő leányzók pedig - akiknek zöme bárokban működő éjszakai foglalkozású -, kórusban panaszkodtak, hogy lépten-nyomon hangoztatta a rendezőség, milyen alapos vizsgálat előzte meg a jelöltek rátermettségét, ugyanakkor a legelemibb egészségügyi szűrővizsgálatnak sem vetették alá őket...

Rockwell néhány félsikerű tarka est-konferanszié megjelenésen kívül még az úgy-ahogy ismert „ A gyilkos paradicsomok támadása" c. gyengus komédiában filmezett. Darva egyetlen reménye, hogy az általános rendezői egyezmények szerint 50.000 dollárt fog kapni „lelépéséért", hiszen már a nászúton kiosztotta férjét azzal, hogy „Hagyj békén, ne is lássalak!"

A férj életformájának furcsa ellentmondásai közé tartozik, hogy bár az előzetes vagyoni ellenőrzés során, ami a rendezendő show előkészítése kapcsán zajlott, 750.000 dollár kézpénzt találtak, viszont olvasóinknak látniuk kellene 1200 négyzetlábnyi, földszintes házikóját, amihez hasonlókban talán Sopron szegénynegyedében laknak! Mindez most, a leleplezéskor tűnődő találgatásokra ad alkalmat...

Az ilyenfajta szenzációk egy bizonyos mintát követnek az újságíró tollát tekintve, és bizonyos orgánumok direkt utaznak arra, hogy a negatív előjelű eseményeket minél kihívóbb köntösbe öltöztessék.

Ugyanaz az amerikai magazin, amelyik a milliomos férjvadászok viharos utórezdüléseit oly bőségesen tálalja, címlapján öles betűkkel hirdeti, hogy „LELEPLEZŐDÖTT! BUSH FELESÉGE MEGÖLTE A SZERETŐJÉT.". Alatta kisebb betűkkel: „Halálos karambol, amit éveken át eltussoltak!"

Egy olyan politikus, akinek a felesége „gyilkol", s az ügyet eltussolják, és pláne ha a politikus élet-halál harcát vívja az USA-ban a Republikánus Párt elnökjelöléséhez szükséges népszerű szavazatok elnyeréséért, bizony, még a legelvetemültebb mentalitású társadalomban is kegyvesztett lesz. Hm!... Nézzük csak a cikket.

Kiderül, hogy 36 évvel ezelőtt(!) Georg W. Bush neje, 17 éves bakfis korában, középiskolás éveit taposva, autójával összeütközött Midland texasi városka legveszedelmesebb útkereszteződésében egy másik autóval, amit a sors kifürkészhetetlen játéka folytán diákkori szerelme, Mike Douglas vezetett. A fiú kitörte a nyakát és azon nyomban meghalt.

Itt szánt bele emberek és családok sorsába, esetleg nemzetekébe is az újságíró - én inkább firkásznak nevezném - felelőtlensége. Ugyanis minden kultúrnyelv kapcsolatrendszere olyan - a zulu és pápua nyelvekét nem ismerem -, hogy ha valaki azt mondja: „ A te feleséged megölte a fiamat", akkor magától értetődő a mondat indítéka, hogy logikai értelemben a hozzám tartozó személy tette ezt, tehát valamiként a mi családi közösségünk egységében felelős - ha büntetőjogilag nem is, de erkölcsileg - a történtekért.

Az így író zsurnaliszta kezéből ki KELL csavarni a tollat, amíg nem késő. Legközelebb a legméltóbb, leghitelesebb emberfő orvostudományi Nobel-díjra történő előterjesztése előtt az újságok megírják majd, hogy az illető hat éves korában ágyba vizelt! Ha ő nem, akkor a felesége! O tempora! O Móric! Az ilyen klikk-újság-irodalom bűzét messzebbre viszi a szél, mint a rothadó záptojásokét.

- pagony -



2000. február 29., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület