CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Az amerikai zsidóság figyelmezteti Liebermant!

Szenzáció? Nem! Így kellene lennie!...

Az amerikai politikában első ízben történik, hogy a Gore által választott Lieberman elnökhelyettes-jelölt személyében zsidó kerülne a legmagasabb állami posztok egyikére. Persze, az amerikaiaknak nem volt Rákosijuk, Gerőjük és hasonlóik, így a kialakult helyzetben maga az amerikai zsidóság a legóvatosabb. A Sérelmek Elleni Liga zsidó csoportja ma üzenetet intézett Lieberman elnökhelyettes-jelölthöz, felszólítva őt, hogy "Hagyjon fel a politikai kampány során vallási dolgokról értekezni!"

A hivatalos nyilatkozat a zsidóság kulturális vezetői részéről ezeket mondja:
"A jelöltek érezzék magukat kényelmesen, ha meg kell magyarázniuk vallási felfogásukat a szavazóknak. Ugyanakkor hisszük, hogy egy bizonyos ponton túl a vallási hit hangsúlyozása nem odavaló és éppenséggel zavaró a miénkhez hasonlóan vallásilag különböző társadalmakban."

A nyilatkozatot Howard P. Berkowitz, a liga nemzeti igazgatója és Abraham H. Foxman direktor ellenjegyezték. A liga fő hivatása az antiszemitizmus elleni küzdelem.

A felszólítás különlegessége, hogy nem holmi pogány, keresztény, iszlám-beli vagy náci világszervezet intézte ellenségesen, vagy legalábbis kritikusan, Liebermanhoz e sorokat, hanem saját zsidó hitsorsosai. Attól eltekintve, hogy az akciót részben az az aggodalom diktálja: a túl sok vallási utalás az antiszemitizmust fűtené - a ligának mindenképpen igaza van! A közéletet irányítóknak előírás az egyházak és vallás független egymás melletiségének alapelve, azaz hogy igyekezzenek súrlódásmentes co-existenciát kialakítani a változó etnikai és religiózus csoportok között.

A kéretlen és untalan papolás vallási dolgokról Gore és Lieberman népszerűségébe kerülhet. És mandátumába is. Ez az, ami az okos - és a sok másvallású szekta handabandázóinál lényegesen intelligensebb - zsidóság fő aggodalma. „Forr a világ bús tengere"... A Dalai Láma ENSZ-beli meghívása ellen ágáló Kína, az afrikai és távol-keleti keresztényüldözések fellángolása mutatja, hogy politikai manőverezés és propaganda helyett szívünkbe kell zárni azt az Istent, akiben hiszünk.

A honfoglaláskori pogány elhagyatott erdei tisztáson áldozott a legfőbb hadúrnak. Azért, mert szégyellte a hitét? Aligha! Akkor nem maradt volna ránk a rítus emléke sem. A zsidóság aggodalma mutatja, hogy a prédikátorokat Hitler, Lenin és mások lejáratták egy egész történelem távlatára....

Érdemes elgondolkodni ezen.

-pagony-



2000. augusztus 30., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület