CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ÁlHírek  

A Magyar Távfüllentő Iroda jelenti

A Magyar Távfüllentő Iroda jelenti
Álhírek - röviden

Ajánló

Üdvözöljük olvasóinkat a Magyar Távfüllentő Iroda megalakulása alkalmából! Most induló "Áhírek" rovatunkat mindazoknak ajánljuk, akiknek
- elegük van a "hagyományos" média erőszaktól és vértől átitatott híreiből,
- szeretik a valós híreket néha cinikus, néha szatírikus átiratban olvasni,
- jó a humorérzékük,
- és megfelelően pihentnek érzik magukat ahhoz, hogy végigolvassák mindazt, amit rájuk zúdítunk.
Első összeállításunkban a közelmúlt "híreiből" válogatunk.
Jó szórakozást kívánunk!

* * * * *
Megvan a lottó ötös gazdája!

A Cyberpress.Sopron szenzáció értékű információ birtokába jutott!
Meg nem erősített hirek szerint ugyanis az egymilliárd forintos álomnyeremény városunkba, egészen pontosan a soproni önkormányzathoz került!
Magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint városunk honatyái a Globex-ügy miatt érzett lelkiismeret-furdalásuktól hajtva, éjt nappallá téve töltögették a lottószelvényeket az elmúlt hetekben. Talán Fortuna kisasszony is meglátta a nagy igyekezetet, és ezért a minap rámosolygott (egy fogkrém-reklámos óriásplakátról) a szorgosan lottózó atyafiakra.
Kérdésünkre válaszolva anonim informátorunk azt is elárulta, hogy a pénzt várhatóan jól jövedelmező értékpapírokba fekteti majd a testület. Már meg is kezdődtek a tárgyalások Pálinkás János vállalkozóval, a Lopex HoldFing Kft. ügyvezetőjével a portfólió leendő összetételét illetően. (Pálinkás nevét olyan nemzetközileg is elismert cégek sikerei fémjelzik, mint a Home Shopping Csomagküldő Kft. illetve a RostaBank Rt.)
Természetesen "a közölt adatok még nem véglegesek..." ;-)

Megvan az 5 milliomodik határátlépő!

Családias hangulatú ünnepségre került sor a minap a soproni (zöld)határátkelőnél. Dr. Gémeskút Szabolcs, Ödenburg város bürgermejsztere a Máv- és Vénszüzőrség ajándékcsomagját nyújtotta át az idei ötmilliomodik illegális határátlépőnek.
Ibrahim Baldahin stábunknak elmondta, hogy családjával együtt immáron negyedszer próbálnak átjutni a határon, de az éber határőrök eddig még mindig lefülelték a 42 fős szűk családi kört.
Rizsás Attila, a Határőrség szóvivője szerint példaértékű a határőrök ébersége, amit mi sem példáz jobban, mint hogy a héten már a harmadik, kerékpárként becsempészni kívánt lopott kamiont foglalták le.
Dr. Gémeskút Szabolcs az ajándékcsomag tartalmáról annyit árult el, hogy tartalmaz 10 db egyhetes beutalót a Hotel Rózsadombba, valamint közel 3,5 milliárd forint értékű Lopex részvényt, a képviselőtestület tagjainak aláírásával.
Az ünnepséget (és a csomag felbontását) követően Ibrahim Baldahin és családja azonnal menekültügyi státuszért folyamodott az albán hatóságokhoz...

És most két olyan hír következik a CyberPress.Sopron háza tájáról, ami az Álhírek rovat megalakulásához vezetett...

Betörőt keres a NetŐrség

Többszörösen büntetett előéletű betörőt keres a soproni netőrkapitányság!
Az ismeretlen ismerős hétfő délután 14 és 15 óra között, előre megfontolt szándékkal betört a CyberPress.Sopron hirlevél-rendszerébe, majd a listára olyan rendszerellenes és pornográf jelszavakat helyezett el, mint:
"Éljen május 2-a is!"
"Olvasgasd a CyberPress-t, gyógyítja a szájherpeszt!" stb. stb.
Lapunk ezúton fejezi ki tiltakozását a "Gonosz Hacker" fedőnevű bűnöző ilyetén módszerei ellen és megkéri olvasóit, hogy május 2-án továbbra is menjenek csak be munkahelyükre, mert különben.............

Folytatódik a hajsza a Cyberpress-behatoló után

Újabb fejlemények kerültek napvilágra a tegnapi Cyberpress-listabetörés kapcsán.
Mint azt az Always In-Team Security szolgálatot teljesítő munkatársától, Beléd Mártontól megtudtuk, a tettesek a szervergép szellőzőnyílásán át hatoltak a rendszerbe. A ventillátorrács kifeszítése után baseball-ütőkkel és patkómágnessel estek neki a szertárosnak, Wincs Eszternek, aki heves ellenállás (R=U/I) mellett hozzájuk vágta az első kezébe akadt FAT-táblát. Ettől egyikük azonnal a Lomtárba esett, míg másikuk csak kétségbe.
A biztonsági őrt az mmarci@sopron.hu névre kiállított (egyébként hamis) személyi okmánnyal ütötték fejbe, amitől az azonnal elkábult. Sajnos e bizonyíték erejű okmányt menekülés közben a /dev/null-ba ejtették...
Az egyik betörő azonban hátrahagyta dedikált Zámbó Jimmy kazettáját, amin a "Gonosz Hackernek soXeretettel" felirat olvasható. Ez alapján Dr. Mikorka Kálmán rendőr százhatos (azóta százhetessé előléptetve - a szerk.) feltételezi, hogy az elkövetőt valóban így hívják. Ha csak nem egy hamisított (kalóz-) kazettáról van szó... (Eredetiségét azóta a MAHASZ és a HAMASZ szakértői közösen vizsgálják).
Bővebb információkkal a 107-es, INGYENESEN HIVHATÓ zöld számon állnak az érdeklődők rendelkezésére.

* * * * *
Üdvözlettel a felelős hírszerkesztő: .-=Gonosz Hacker=-.



1999. október 11., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület