CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

A más szemével  

Új utakon a rák gyógykezelése

Rákjárvány?...


A nyugati orvostudomány azt jósolja, hogy 5 éven belül első helyre avanzsál a rák, megelőzve a szív és a vérkeringés okozta halál terén ma még elfoglalt elsőségüket. Különösen az 50 év felettiek számíthatnak arra, hogy e szörnyű kór áldozatául esnek. Minden 45 másodpercben meghal valaki rákban az Egyesült államokban, több mint félmillióan évente.

Ez a felismerés azért olyan ijesztő, mert 100 évvel ezelőtt 33 emberi lény közül csak egy betegedett meg rákban. Ma minden harmadik! És haladunk az egy az egyhez arány felé! Az igazat megvallva a hagyományos orvostudomány vesztett csatát vív. Az utolsó évtizedekben a mell- és vastagbélrák előfordulása 60%-kal, a dülmirigy ráké 100%- kal, a tüdőráké 262%-kal növekedett. Az 50 éven felüli férfiaknak például 75%-a számíthat arra, hogy dülmirigy (prosztata) rákot kap, és már olyan becslést is hallottunk, mely szerint az általános életkor kitolódása során száz éves korban majd 100%-os előfordulással kell számolni ennél a rákfajtánál.

A terápiás előrehaladás, ami a hagyományos kezelési módot illeti, nem hozott figyelemreméltó eredményt az utolsó fél évszázadban. Ma is csak 5 év a megbetegedés és halál közötti várható élettartam, csakúgy mint 1950-ben volt. A hagyományos onkológiának ma is lényegében csak három fegyvere van a rák ellen, a kemoterápia, a besugárzás és az operáció. Az úgynevezett génterápia még gyermekcipőben jár. Az „alternatív" - magyarul talán „más utas"-nak nevezhető gyógyászat - azt állítja, hogy a kór leküzdésének nyitja a szervezet immunitásának hatalmas arányú megnövelésében rejlik, ami magában véve általános igazság is, és nemcsak a rákgyógyászatban, de mindenfajta betegség leküzdésében is elsődlegesen a szervezet védelmi erejének immunológiai összeszedettségére van szükség.

A „más utasok", azaz az alternatív kutatók azt állítják, hogy a táplálkozási járulékos anyagok, mint vitaminok stb. körébe tartozó Q10 coenzim szinte csodálatos eredményeket szült, ami úgyszólván véletlennek köszönhető. Egy dr. Langsjoen nevű texasi kardiológus Tylerben egy súlyos szívbántalmakban és egyidejűleg operálhatatlan gyomorrákban szenvedő beteget kezelt. Miután a rákkal már nem lehetett mit kezdeni, kezelését a szívre koncentrálta, és Q10 coenzimet adott neki. Öt év múlva, ami alatt a beteg folyamatosan szedte a Q10-et, a vizsgálatok nem tudták a gyomorrák nyomait sem kimutatni.

Koppenhágában dr. Lockwood onkológus 200 mellrákos nőt kezelt 10 éven át, holott ezt az eljárást megelőzve egyetlen esetben sem tapasztalt teljes és maradéktalan gyógyulást a daganatok eltűnésével. Dr. Julian Whitaker, az amerikaiak egyik legismertebb „más utas" orvosa írja le ezeket az eseteket tanulmányaiban és hozzáteszi, hogy az E-vitamin, nagyobb dózisban ugyancsak fontos immunológiai pajzsot alkot a rák elleni harcban. Mindenesetre ezek a felismerések új erőt adhatnak azoknak, akik fáradhatatlanül kutatnak az emberiség egyik legkönyörtelenebb átkának eltüntetésére...

- pagony -



2000. június 22., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület