CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Nos, ez is a Sziget

Pepsi Sziget 2000
Kánikula, sor és sör

Folytatódik az élő tudósítás a Szigetről a CyberPress.Sorpon olvasói számára... Jelentem, az időjárás elég jó. Habár délelőtt mindenkit megijesztett a futó zápor, a mostani kánikula csak a medencében elviselhető...

A tegnap éjjeli koncertek hatására még reggel is kicsit kómás fejjel sétálgattunk a Szigeten. Délelőtt a koncertsátrak többsége még csendes, a legnagyobb tömeg az árus-soron található. Van itt minden, csak a pénztárca bírja... különböző pólók 1500 Ft-tól, Sziget-emléktárgyak, egyéb ruhák és rengeteg árus... Hatalmas sor a Krishna-sátor előtt, ahol egy nemzetközi program keretében minden nap ingyen ételt osztanak a fiataloknak. (Vegetáriánus ételféleséget ettem, babfőzelékszerű, csípős, és kenyérként lángost adtak hozzá - összességében nagyon finom volt.)

Azért a biztonsági őrök élete sem lehet könnyű.... Megkérdeztem egy srácot, aki csak nyári munkásként segít be - nos, az ő munkaideje 24 óra szolgálat, 12 óra pihenés... A ma esti hangulatról a Nagyszínpadon olyan együttesek fognak gondoskodni, mint a Sub Bass Monster, a Kispál és a Borz, valamint a HIM (ez utóbbi Finnországból). Minden jel arra mutat, hogy ma este is egy fergeteges bulinak nézünk elébe... Talán ezt tükrözi az is, hogy a csomagmegőrzők tegnap óta tele vannak, a sátorhelyek is kezdenek elfogyni... Pedig hétfőn biztosan ki lehet majd tenni a "Megtelt" táblát a Szigetre.. (Az első nap 40.000-en lehettünk itt.)

Azon túl, hogy ti jól érzitek magatokat, van abban valami jelképes is, valami, ami talán még az öreg Európa ezredfordulós hangulatához is köthető, hogy van egy hely Közép-Európa szívében, ahová fiatalok százezrei érkeznek a világ minden tájáról, akik különbözőségük és egyformaságuk ellenére, vagy éppen emiatt csak egymásra néznek és már ismerik is egymást. Sok különböző nemzet, sokféle zenei irányzat vagy életmód képviselői, mégis egy nyelvet beszélnek, a Sziget nyelvét, amihez még az először kilátogatóknak se kell gyorstalpalót elvégezniük, hogy értsék. (Deutsch Tamás levele a Szigetlakókhoz)

Ps... A megígért képeket nem felejtettem el, hamarosan azok is lesznek...

Mint mindig, most is: folyt. köv.

Bacsi
A CyberPress.Sopron helyszíni tudósítója...
bacsardi@sopron.hu



2000. augusztus 05., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület