CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Köszönjük, hogy minket választottak

Pepsi Sziget 2000
Egyre többen vagyunk itt...

Számomra a negyedik nap nyugodtabban telt, mint a többi. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a szombati éjjel elég sokáig tartott... Vasárnap este a Nagyszínpadon a doktorok gyógyítását hallgattam végig (Die Arzte nevű német zenekar), valamint a svéd Clawfinger koncertjét. Ez utóbbi hosszú ideig emlékezetes lesz. Nem azért, mert iszonyú sok ember vett részt rajta, nem is azért, mert a tömegnek rettenetesen tetszett... Hanem közben megérkezett a vihar a Szigetre, elkezdett esni az eső, meg villámlani... És amikor az énekes elkezdett számolni a színpadon, hogy 1, 2, 3, 4 és a végén lehúzott egy akkordot, nos abban a pillanatban egy hatalmasat villámlott a Nagyszínpad mögött... Szóval csodálatos volt a fénytechnika...

A tömeg a zuhogó eső elől a különböző sátrakba menekült, majd mikor elállt, megint a szabadban sétáltak... A Világzenei Nagyszínpadon Natacha Atlas koncertjét hallgattam végig, ők Angliából érkeztek... A Night Zone Area a techno zene kedvelőivel volt tele... De számomra a legnagyobb meglepetéssel a Krishna-sátor szolgált. A szerzetesek rockzenét játszottak, a szám címe Hare Krishna volt, és mindössze három szót tartalmazott: Hare, Krishna, Rama. A 45 percen át (!!!!) tartó szám alatt a tömeg szó szerint tombolt: a technósok, a rockerek, a punkok és az egyszerű betérők.. sokkal jobb volt a hangulat, mint a Nagyszínpad koncertjein... Vagyis inkább másabb... :-)))

Az estéből az egyéb programok sem maradtak ki. A szabadtéri moziban az Ember a Holdon című filmbe néztem bele, előtte a TV2 sátrában tekintettem meg egy filmet (Válogatás sikerfilmjeinkből). Részt vettem a Magyar Hírlap Szabadegyetemen is. Kerekasztal beszélgetés volt Az Internet és a szabadság határai címmel, résztvevők: McMenemy Marc (Index Rádió), Seres László (publicista), Sükösd Miklós (szociológus), Váncsa István (publicista). Váncsa egyik legjobb mondata arra vonatkozólag, hogy nem baj-e, hogy túl sok információ van fenn a neten, és nem tudjuk megnézni az összes létező oldalt...: Otthon ott van a telefon a szobámban, de még sosem éreztem bánatot azért, hogy nem tudom felhívni az összes telefonhasználót.

Valószínűleg a mai napon lesznek a legtöbben a Szigeten, ugyanis a Nagyszínpad programjai elég vonzóak: The Bloodhound Gang (UK), Tankcsapda, Bad Religion (USA).

Bacsi
A CyberPress.Sopron helyszíni tudósítója...
bacsardi@sopron.hu
bacsardi@sopron.hu
bacsardi@sopron.hu



2000. augusztus 07., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület