CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

Az új Anima Sound System lemez

Anima Sound System
Gipsy Sound Clash

Animéákat is elérte az, amely minden nagyobb népszerûségnek örvendõ csapatnál elérkezik: új albumukat már egy nagy kiadó adta ki, ráadásul a legrégebbi, az ex-állami cég. (Hungaroton) Az elõzõ album két évvel ezelõtt jelent meg, ráadásul az a Közel a szerelemhez címû film lemeze volt, úgyhogy igazából nem tekinthetõ sorlemeznek. Azóta történt egy s más, elég csak a Himnusz-remix körüli mizériát említenünk. Megemlítettük. 
A Gipsy Sound Clash címû album folytatása annak, amit a csapattól korábban megszoktunk. Kûlsõleg például mindjárt a borító szûkszavúsága. Meg olvashatatlansága. A kb. tíz sorból úgy hármat lehet nagyobb erõltetés nélkül elolvasni. Ami újdonság: a korábbiaknál sokkal erõteljesebb a roma vonal. Persze nem kell a mostanában nagyon divatos, mondhatni slágeres vonulatra gondolni, nagyon átgondolt, ugyanakkor abszolúte nem mesterkélt a korong ezen vetülete. Mondhatni a mai popcsapatok közül õk nyúltak legízlésesebben a romazenéhez. Stílusában a legváltozatosabb Anima albummal van dolgunk: a már említett romavonalon kívül jelen van a megszokott dub, valamint újdonságként némi break és funky. Ami igazán zavaró, a sok visszhang, ami igaz, hogy a védjegyük, de egy idõ után piszok unalmassá tud válni. Mondhatni baromira.
Az albumot a saját stúdiójukban vették fel, s ahhoz képest, hogy a stúdió tulajdonképpen egy szombathelyi panellakás, egész jól szól. Kivéve a basszust, de ezt már megszokhattuk tõlük... (Igaz, más magyar produkciótól is. Aki tud olyan magyar albumot, ahol a basszusgitár, vagy a basszusfutamok normálisan szólnak, küldjön emilt.)
Lehetne még írni az albumról, de minek. Hallgassa meg mindenki. Vigyázat! Többszöri meghallgatás után hat! De akkor nagyon...
Bill



2000. június 12., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület