CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

"Saját szempontból mindenképpen előrelépésnek érezzük az anyagot, ha egy kicsit komoly is lett valahol."

Warpigs

Háborús disznók. Talán így lehetne lefordítani a Warpigs zenekar (Eszenyi Péter-ének, Ujhelyi György-gitár, Gátos Bálint-basszus, Dózsa Péter-billentyű, Eszenyi Gábor-dob) nevét. A hat éve alakult rockcsapat kezdetben angolul énekelt, azonban első lemezük megjelenésekor túlnyomórészt már nemzeti nyelvünkön dalolásztak. Bár náluk talán a rappes éneklés találóbb. A közelmúltban jelent meg második, Quartz című albumuk, amely sok mindenben különbözik előző produkciójuktól. Szóval ment egy emil kérdésekkel, egy hét múlva pedig jöttek is válaszok. Íme:
-Miként került a képbe a külföldi producer, a Tina Turnerrel is dolgozó Donal Hodgson?
Amikor még csak terveztük a nagylemezt már akkor tudtuk, hogy csak egy Nyugat Európai tapasztalatokkal rendelkező hangmérnök, producer tud olyan hangzást és egységet teremteni a lemezen mint amilyet szeretnénk. E-mail-en keresztül kapcsolatba kerültünk több producer management-el is. Donal hallotta a demónkat, és igen kedvező  áron igent mondott a közös munkára. Nagyon tanulságos, és pozitív élmény volt vele dolgozni. A hazai tapasztalatokkal ellentétben számára a zenekar, és nem saját maga volt az első. Szakmai tudása is nagyon OKé volt.
-Van-e valamiféle előrelépés külföld felé?
Ezen még csak most kezd el dolgozni a management és a kiadó. Először szeretnénk letudni a lemezbemutatót, és utána abba is belecsapunk. Biztosan hosszú és kemény meló lesz egy külföldi megjelenést összehozni, de sosem a könnyebb utat választottuk.
-Milyen visszajelzéseket kaptatok a rajongóktól, szimpatizánsoktól? Hiszen a két album között van némi stíluskülönbség...
Csak jót, de a rosszat az ember szemébe úgysem vállalja senki. Olyat lemezről nem is  álmodhattunk ami mindenkinek bejön, hiszen olyat még senki sem csinált. Saját szempontból mindenképpen előrelépésnek érezzük az anyagot, ha egy kicsit komoly is lett néhol. A lemezről írtak mindent. Nevezték az év magyar lemezének, de Jazz + Az (?!) utánérzésnek is. Döntse el mindenki maga mit gondol ezekről a recenziókról. A régi rajongók közül biztos van 1-2 ember aki hiányolja a régi "ROCK" hozzáállást, de azt hiszem sokkal többet nyertünk (rajongót, önkifejezési lehetőséget) az új iránnyal, mint amennyit vesztettünk.
-Készül új klip? Tervek?
Igen, lesz új klip. Most Tommyboy Monte Carlo remixére vágjuk újra a dal videóját, november közepére pedig az Analóg videója is elkészül. Nagyon-nagyon komoly meglepetéseket tartogat majd, erről többet később.

Az interjú elkészítése után egy héttel jött a hír, hogy a csapat és a manager megvált Eszenyi Péter énekestől. Állítólag Péternek fontosabb volt magánélete, mint a zenekar. Ennyi.
Major Márton
A cikk megjelent a Kisalföld Új Generáció mellékletében. (Is)



1999. oktĂłber 26., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület