CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

Őszinte tömegprodukció

Érted dobban

Majd' két évvel a bemutatkozó lemez megjelenése után elkészült a KIWI második hanganyaga. Ez már most nagyobb sikernek örvend, mint az előző produkció. Ami persze nem jelent semmit, mivel a Valami más című korong minden volt, csak népszerű nem... A trió időközben átesett egy tagcserén is: Márk ment, Árpi jött. Ugyanakkor az új srác hangját nem igazán lehet hallani a lemez 11 dalában... Van ilyen.
Érdekes, az első lemezen nem volt ennyire feltűnő, hogy a két énekes, Petra és Attila ilyen szűk hangtartománnyal rendelkezik. S ezen még az albumon vokalistaként közreműködő Not For Sale leánysága és legénysége sem tudott segíteni. (Pedig segítik őket rendesen; néha nagyon kihallatszik Pocsai Kriszta és Demeter György jellegzetes hangja.) Viszont a szövegek még mindig katasztrofálisak, igaz, már nem olyan nagyon, mint a Valami más... esetében. Jó, tudom, hogy a dance-pop stílusú csapatoknál nem az számít, hogy fantasztikus költői képekbe, hasonlatokba bújtassák mondanivalójukat (már, ha van ilyen), hanem, hogy kikacsolódjanak az emberek. De könyörgöm, hanyagoljuk a közhelyes fordulatokat, a képzavaros sorokat, mert... (pl.: Mit mesél a dallam, mely a fülünkbe halkan / egy őrült éjjelt hoz el.)
Zeneileg kicsit pergőbb, dallamosabb lett a produkció. Pont olyan, amilyeneket egy normális diszkóban lejátszanak. Gyaníthatóan okultak az előző lemez diszkós "sikerein".
A fentieket leszámítva hallgatható az album: ebben az egész tömegzene- iparban még mindig ők adják elő magukat legőszintébben...
Bill



2000. június 23., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület