CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

"A dalokat elég nehéz lenne egy stílus szerint megjelölni, hiszen mindegyik zenész beleadta saját egyéniségét..."

Koncz Zsuzsa duettben

Na, ilyen sem volt még a Hanglemez - Cd rovat eddigi fennállása alatt. Egy olyan album kerül bemutatásra, amely még csak a múlt hét végén-a hét elején jelent-jelenik  meg, így tehát eme recenzió az első kritika Koncz Zsuzsa új, Csodálatos világ című albumáról, amely a címét leszámítva egy nagyon jó album. S újabb történelmi tény: az e sorokat író embernek először nyerte el tetszését az aktuális korong borítója.

   Zsuzsa szólt néhány zenésznek - az énekesek közül Demjén Ferencnek, Somló Tamásnak, Bródy Jánosnak, Tolcsvay Lászlónak, Bódi László Cipőnek, Gerendás Péternek, Zoránnak, hangszeres zenészek közül pedig Tátrai Tibornak - , és készítettek egy lemezt.
A dalokat elég nehéz lenne egy stílus szerint megjelölni, hiszen mindegyik zenész beleadta saját egyéniségét, zenei arculatát. Ami közös a dalokban az Koncz Zsuzsa hangja, valamint a dalokból kisugárzó egyénisége. Persze itt is van gyenge dal, mégpedig a republicos Cipő Csodálatos világ című szerzeménye, amely a fenti zenekartól már megszokott primitív, ugyanarra a négy hangra épülő dal. De egyértelműen a lemez legkellemesebb percei közé tartozik például a Bródy Jánossal előadott "Akarom", a Gerendás Péter féle "Kegyetlen játék",  de a korong legjobb dala, amelyet  Zsuzsa Tolcsvay Lászlóval énekel, a  Fonográf  "Légy óvatos" című szerzeménye. Bár nem is érdemes kiemelni nótákat, hiszen oldalakat lehetne írni a lemez jó pillanatairól.

Mindenesetre  Zsuzsa ezzel az albummal bebizonyította, hogy van még keresnivalója a honi zenei életben, és bármikor képes valami újdonsággal előrukkolni. S nem utolsósorban  képes a most felnövő zeneszerető generációt is megnyerni...

mmarci



1998. szeptember 07., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület