CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

"A kilencvenes évek politikai, gazdasági változásai"

Shygys, avagy miként csináljuk biztos befektetést?
 

A recept egyszerű: végy néhány jól kinéző, úgymond szépfiút, akik megfelelő méretű bicepsszel és relatíve sármos megjelenéssel rendelkeznek. Próbálj nekik egyéniséget adni. Találj ki valamilyen éppen menő hobbit.(Mint például Magyarországon nagy múlttal rendelkező, sőt nemzeti sportnak  tekinthető baseballozást, jetskizést, vagy, ami igazán évszázados hagyományokra visszatekint vissza, a narancsfa ültetés. ) Ilyen megjegyzésektől óvd őket, hogy "az én hobbim a puncs gyűjtés", de ez szlovákul más jelent. / Fúj. Disznó, mit szólnak a lányok/) Nézz kerül, melyik zenei trend a legnépszerűbb. S végül tanítsd meg őket három-négy hangot tisztán kiénekelni. Végeredményben kapsz egy egy-két évig jól jövedelmező befektetést.


A kilencvenes évek politikai, gazdasági változásai magukkal hozták a külföldön már elég régóta tapasztalt  elkorcsosulást, elanyagiasodást. A zenekarok - tisztelet a kivételnek - már rég nem hobbiból, vagy -  most tessék megkapaszkodni, mert egy olyan szó következik, amely ritka a zenében -  elhivatottságból muzsikálnak, hanem a lóvéért. A hangkazetták kis hazánkban már régen nem arra készülnek, hogy a daloknak valamilyen lenyomata legyen. Nem, hanem azért, hogy hétvégén Mucsajöcsöge, Tápjószentbogátka falúk szakadt diszkójának mégszakadtabb színpadán el tudják tátogni a szerzeményeket, aztán felvegyék a stekszet, s húzzanak a következő fellépésre.
Namármost. Magyarországon már rengeteg fiúcsapat volt, illetve van. Például a Manhattan, amely talán a legigényesebb volt a magyar formációk között.

(Az persze más kérdés, hogy idővel, amikor rájöttek, hogy ők milyen jó zenészek, kirúgták neves zeneszerzőiket, még nevesebb menedzserüket, kézbe vették irányításukat, s jól elbuktak.) A múlt évben Kocsor Zsolt barátunk, aki talán Kozso néven ismerős lehet a fan-eknek, egy reggel felébredt, megitta kávéját, majd egy isteni sugallatra úgy döntött, hogy az ő művészete nem eléggé mutatkozik meg saját produkciójában, az Ámokfutókban, valamint a Bestiákban. Csinál egy csupa fiúkból álló csapatot. Mikor már teljesen felébredt feladott egy hirdetést a kerületi lapban, hogy csinos fiúk, gyertek! Jöttek is, de sokan. Kozso sok feszült pillanat, még több bambi elfogyasztása után eldöntötte, hogy kik alkotják az új formációt. Hatalmas reklámkampány, sikítozó lányok, aranylemez.
Az a baj ezzel a bandával, hogy nem elég őszinte, nagyon kilóg a lóláb. Például J.D., alias Csordás Levente még úgy másfél évvel ezelőtt arról énekelt, hogy szívéből szól ez a dal, és milyen jó a Slam nevű rockzenekarban énekelni. Na jó, másfél év alatt sokat nőttem, de ennyit! Azon kívül effektíve egy az egyben Backstreet Boys nyúlás, de az nagyon. Szinte mindegyik dal. Persze nem dallamokat nyúltak le, hanem hangszíneket, ritmusképleteket.
Na és a szövegek. "A telefon néma, csak a lelkemben sír a múlt... Titokban néha Emléked lángra gyújt!" Hát biztos elvégeztek a fiúk egy jó kis kaszkadőr tanfolyamot, ha néha elégnek, s még itt vannak... Másrészt jó kis sablon szövegeket, közhelyeket hoztak össze.  Szerelem, a zenére tombol a tested, a szól a zene mozdulnom kell. S természetesen van lassú dal is amelyben a "szerelem örökre karodba zár".
Ismételten megváltotta valaki a világot.

mmarci



1998. szeptember 02., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület