CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

"Kettős érzések bujkáltak bennem az album megjelenésekor. Egyfelől nagyon-nagy öröm volt, másrészt viszont egy óriási felelőség, hiszen öt és fél év után új albumot, új dalokat készíteni nagy kihívást jelentett."

Ossian

Az Ossian zenekar csupán egy koncert erejéig kívánt összeállni. De annak a bizonyos egy fellépésnek olyan nagy sikere volt, hogy ismét - igaz, az eredeti bandából csupán Paksi Endre énekes maradt hírmondónak - feléledt az "acélszív". Aztán egy rövid pauza után megjelent az új stúdiólemez.
Kettős érzések bújkáltak bennem az album megjelenésekor. Egyfelől nagyon nagy öröm volt, másrészt viszont óriási felelősség, hiszen öt és fél év után új albumot, új dalokat készíteni nagy kihívást jelentett. Korábban régi dalokat játszottunk, s az sokkal könnyebb volt, hiszen a régi, jól ismert dalok előadása garantálta a jó hangulatot" - mesélte Paksi Endre.
Bizony, ebbe bele is lehetett volna bukni. Volt már rá példa, hogy egy ismét összeállt csapat új produkciója enyhén szólva nem hozott sikert. Az évek múlásával másként fognak hozzá a zenészek az új dalok írásához. A csapat albuma azonban jól tükrözi a korábbi dalokat.
Arra a következtetésre jutottunk, hogy ez inkább átfogja az első korszak nyolc albumát, hiszen mindegyik nóta kicsit kapcsolható korábbi munkáinkkal. Folyamatosságot érzek a dologban.
S persze felvetődik a rockzene mai helyzete is...
Úgy látom, hogy ez egy olyan zene, amit senki nem mer igazából teljes szívvel elvállalni, de belőlünk ez jön. Jól érezzük magunkat, s azoknak, akiknek ez tetszik, szintén nagy örömet okoz.
Bill



2000. március 07., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület