CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

ZeneBona  

Öngyilkosjelöltek ne hallgassák!

Öngyilkosjelöltek ne hallgassák!

Vilmányi: Az én hangom

Vilmányi Gábor, az Exotic ex, és a Manhattan jelenlegi énekes- gitárosa szólólemezzel rukkolt elő. A korong tartogat néhány meglepetést a rajongóknak és szimpatizánsoknak... Nézzük:
A lemez címének van egy olyan jelentése is, hogy amit eddig csinált, az eddigi munkássága nem egészen a saját hangja, kvázi idegen tőle. Ugyanakkor a lemez meghallgatásakor számomra egy kicsit megtört, magányos ember rajzolódott ki, enyhe depressziós gondolatokkal, kis keserűséggel. Az album tizenegy dalából kilenc a fentieket ábrázolja. Tehát valószínűleg a címmel nem elhatárolódni akart saját zenei múltjától, hanem nyomatékot adni annak, hogy itt a saját gondolatairól, érzéseiről énekel. Mindenesetre ennyire depressziós poplemezt régen hallottam. Abszolút megdöbbentő hitelességgel írja le, hogy egy kapcsolat végén milyen érzések keringenek az emberben... Mindezt még tetézi a Szomorú a szívem című dal, amelynek refrénje egy népdal. S, mint az köztudomású, a népdalokban van a legtöbb érzelem; több évszázados keserűség összegződik bennük. (Gábor egyébként az Exotic előtt egy folk-rock zenekarban gitározott.)
Zenei szempontból igazán nagy újítás nincs. Talán a hatodik Manhattan lemez stílusához van közel a produkció, csak egy kicsit korszerűbb; kevesebb gitár hallható benne. Megfelelő szinten slágeresek a számok, ugyanakkor igényesek is. Na jó, a Hazafelé című dal erőteljesen vendéglátós kíséretét leszámítva. (Igaz, a dal hangulata is eléggé olyan, mint amilyeneket a vendéglátó-ipari egységekben szoktak játszani a zenészek.)
Összefoglalva: sok szempontból az idei év egyik legérdekesebb albumát készítette el Vilmányi. Csak én ráírtam volna a borítóra: Öngyilkosjelöltek ne hallgassák...
Bill



2000. július 07., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület