CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A GYSEV-RINGA a döntőbe jutott

DÖNTŐBEN A GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 59:49 (30:26)


Háromból három. Ilyen egyszerű volt a GYSEV-nek bekerülni a döntőbe. A Postás édeskevés ellenállást tudott kifejteni. A GYSEV sem játszott jól, de a Postás klasszisokkal alulmaradt. Valahogy nem sikerült a felkészítés sem, mert a Kecskemétet gyorsan letudták, így idő maradt bőven a helyi rivális elleni igen fontos összecsapás felkészülésére. Nem sikerült. Hiányzott az a "csakazértis megmutatom" állapot, amit a januári találkozón érezni lehetett. Rossz volt a ráhangolódás, rossz volt a forma, rossz volt a küzdeni tudás. Akkor mi volt jó? Csak fellángolások voltak, de taktikailag sem mutattak semmit. Bízzunk benne, hogy a harmadik helyért jobb formát sikerül elérni. A GYSEV is bajban lesz a döntőben, ha nem tud lényegesen javulni. Most nekik van bőven idejük, hogy felkészüljenek a Pécs elleni döntőre (úgy gondolom, a Pécs legyőzi a Fradit). Nagy hibaszázalékkal dobtak, rengeteg labdát eladtak, de nekik legalább volt két játékosuk, akik végig megbízhatóan játszottak. Eördögh és Vilipic. Mandic megint pocsékul dobott, hogy mégis összehozott 17 pontot, azt csak annak a privilégiumnak köszönheti, hogy bármennyit hibáz, mindig pályán marad. Ekkora bizalommal a fakezű is tud dobni 17 pontot. Poto formán kívül van, csakúgy mint Hollósy. A cseréket most ne is vizsgáljuk. Sok jót róluk sem lehet elmondani.

A Postás kezdett megint borzasztóan, de hogy a GYSEV sem volt sokkal jobb, azt az mutatta, hogy csak 4:0-ra tudtak elhúzni. A 8. percben már a Postás vezetett 12:6-ra és a 17. percig kellett várni a GYSEV vezetésére, 24:23 arányban. A félidő vége felé már 30:23 volt az eredmény (közte egy olyan Donkó hármassal, amit oldalról dobott, és az eredendően elhibázott dobás a palánkot érintve a kosárba esett). Az utolsó másodpercben Veres a félpályát átlépve dobott csont nélküli kosarat.

A koreográfia most is olyan volt, mint a korábbi találkozókon. Az első félidőben a Postás vezetett, amíg bírta, aztán átvette a GYSEV a vezetést, és már ki sem adta a kezéből. Néha sikerült Szeneséknek megközelíteni Eördöghéket, de ez nem volt komoly, mert könnyedén ismét növelték előnyüket. Ekkor Eördögh, Vilipic és Mandic hozta a pontok jó részét, Dénes dobott egy hármast, a Posta részéről csak Ambrus vétette észre magát. A Postás a 10. perc körül kezdett zónázni, amit nehezen játszott át a GYSEV, főleg azért, mert érthetetlenül Hollósy került a forgató helyére, és teljesen veszélytelen volt a kosárra. Aztán ezt is feladták Ambrusék, hogy megkönnyítsék a tavalyi bajnok helyzetét. A 35. percben 46:43 volt az eredmény, de elmaradt az izgalmas végjáték, mert néhány labdaszerzéssel és az azután kiharcolt sportszerűtlen hibával a GYSEV bebiztosította győzelmét.

GYSEV: Poto -, EÖRDÖGH 14/9, Mandic 17/3, Hollósy -, VILIPIC 20, Cs: Radnóty 2, Dénes 3/3, Donkó 3/3. Edző: Saeed Armaghani.

Postás: Szenes 5/3, Veres 7/6, Fodor 9, AMBRUS 16, Bíró 6, Cs: Bakai 4, Szemerédi -, Delmis 2, Edző: Meszlényi Róbert.

Tvordy György



2000. április 14., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület