CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Magyar siker a kínaiak ellen

MAGYARORSZÁG - KÍNA 83:68 (17:16, 36:36, 57:54)


A Magyarország-Kína kosárlabda mérkőzések mostani sorában ez volt a harmadik, egyben befejező összecsapás is. Eddig egy-egy győzelmi arányban álltak a csapatok, és éppen Sopronban kerekedtek felül a magyarok meggyőző különbséggel.

Sok volt a hiba a találkozó elején; a nagy meleg és a gyakori cserék akadályozták a folyamatos játék kialakulását. A magyaroknál Kalmár-Nagy ügyeskedett a palánk alatt. Percekig az ő dupláival tartotta magát a magyar társaság. A védekezés szoros volt mindkét félnél. A kínaiak kemény blokkjain gyakran fennakadtak a magyarok. A csereként beállt Papp szemfüles kosaraival néhány pontos előnyhöz jutottak lányaink, de a szívós vendégek az első félidő végére kiegyenlítettek.

Az új négy negyedes mérkőzés már nem tűnt idegennek a csapatoknak, és a 24 másodperces támadóidő is csak néha jelentett zavart. Érdekes, hogy a kínaiak kétszer is túllépték a 24 másodperces támadóidőt, és elvesztették a labdát. Szoros volt az eredmény egészen az utolsó negyed közepéig, amikor érthetetlenül 1-3-1 zónára álltak át a vendégek. Ezt szellemes játékkal átjátszották a mieink, és könnyű kosarakat dobtak. Ekkor a kínaiak játéka szétesett, sokat hibáztak támadásban és védekezésben is, így a magyarok fokozatosan elhúztak. Sajnos, a vége felé sportszerűtlen események is lejátszódtak. A kínaiak segédedzője a pályára bemenve reklamált, amiért technikait is kapott. Vétettek még durva, sportszerűtlen faultot is, sőt, az utolsó pillanatban Bérest is nagyon keményen támadták, de ez már megtorlatlan maradt.

Összességében megállapíthatjuk, hogy Magyarország női kosárlabda válogatottja meggyőző sikert ért el Kína csapatával szemben. Kalmár-Nagy, Béres és Károlyi ponterősségével sikerült fölényes győzelmet aratni.

Magyarország: Ujvári -, Csákány 5/3, Csák 2, BÉRES 17, KALMÁR-NAGY 18, Cs: CSERNY 4, PAPP 16, KÁROLYI 13/6, Mészáros 3/3, Zsolnay 2, Török 3/3, Hagara -. Edző: Rátgéber László.

Kína: PAJ HUA 13/9, Miao bo -, Hu Hsziao-tao 6, VANG LING 14, Csen Hsziao-li 5, Cs: Csen Nan 5, Csen Lu-jün 7, MIAO LI-CSIE 18/6, Szövetségi kapitány: Kung Lu-ming.

Tvordy György



2000. augusztus 15., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület