CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Lélektől lélekig  

Tetoválás a divat..

Tetoválás a divat...

Két hét csoda (25.rész)

Ebédre kelkáposzta van. Reggel Imréék megint alaposan bevásároltak és Rózsi néni minden anyai szeretetét beleölte a plutykába. A nép szörnyű pusztítást is végzett benne, de mégis olyan mennyiség maradt belőle, hogy valószínűleg jut még holnapra is. Legalább nem kell gondoskodnunk újabb koszt-variációról.

Ebédszünetben egy véletlen ötlet révén megszületik egy újabb hiszti. Pálkövi éppen K.Pisti mellett szundikál és Pisti csak úgy elkezdi tetoválni Pálkövi karját és pár perc múlva mindkét vézna karján ott ékeskedik és éktelenkedik békés egymás mellett élésben a vadnyugati cowboy és az indián törzsfőnök, egy nyugdíjas majom-kisasszony és két átnyilazott, sötétkék "vércseppekkel" ékesített szív. A népnek megtetszik az ötlet és jutányos áron K.Pisti és Miki futószalagon elkezdi gyártani a tetoválási alakzatokat. Egyik kézen rémesebb formulák vannak, mint a másikon. Fellelhetők itt: tollkoszorús indián, lófej, csatahajó tépett vitorlákkal és persze népies feliratok számlálatlanul. Ketya karján ott ékeskedik az "Ibi-Ketya" felirat, Röfién a "Bufallo Bill","Zsuzsi-Röfi" és még néhány. Pufi karja igazán elég széles terepet ád a szerzői fantáziának, így rákerül egy Miki Mouse, két agyonnyilazott, sötét vértől csepegő szív, alatta "Marika-Pufi" és a "Miki Mouse" felirat, ami természetesen húgocskájára vonatkozik. Amikor a rövid pihenés után a ragyogó napsütésben végre leindulunk a vízhez, már majdnem mindegyik fiú karja úgy néz ki, mint valami világháborús freskónyom. A parton persze már ott nyüzsögnek az úttörő lányok. Igen nagy sikere van a fiúk trükkjének, csak azt sajnálják, hogy minden vízbe szállás után halványodik a rajz és Karcsi bácsi megtiltja a restaurálási munkálatokat. Így inkább napoznak és e napon kezdődik az a veretlenségi sorozat is, amit a Karcsi bácsi-Röfi lábtenisz csapat ér el egészen a nyaralás végéig. Bármilyen változatban állnak ki ellenük a többiek, a csapat verhetetlennek mutatkozik…


A verhetetlenek...

A napozásra kiterített pokrócokon, mint valami fekvő Laokoon csoport, úgy hevernek egymás hegyén hátán a vízből éppen kiszálló fiúk. Minden kéz úgy van kinyújtva, hogy minél előnyösebben lássék rajta a művészi tetoválás. A helybéli jámbor lakosok enyhe borzongással nézik a kék eres kezek összevissza halmazát.

Délután kanonok úr megkéri a vezetőket, hogy egy estére hadd vegyenek részt a tábortűzünkön a plébánián lakó rokon-gyerekek. Két kislány és egy fiú a páciens. Nincs kifogás ellene, bár minden nap nem fogadnánk el őket. A fiúkat fölvillanyozza az újdonság: nagy lelkesedéssel gyűjtik az esti beszélgetés előtt a fát. Karcsi bácsi egy kis kerülővel a környező diófákon felfedezi az újabb lehetőségeket a faszedésre. Nosza, a tüskéktől megtépett társaság ráveti magát a diófákra. Először csak alulról tördelik a bőségesen nyúló száraz ágakat, de amikor kifogy az elérhető készlet, megindul a fára mászás és igen nagy mennyiségű fa gyűlik össze. Röfi szakszerű máglyát rak, alája bőségesen papírt is, nehogy csúffá menjen a vendégek előtt.



(Kép- és szöveggondozás) -DI-



1999. március 01., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület