CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Ramazotti érettekkel szeret ;-)

Forrás: www.comedia.hu
48 óra: innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Magyar Hírlap és Mai Nap eladva


A Ringier Verlag tulajdonába kerültek a Magyar Hírlap és a Mai Nap című napilapok: azok eddigi tulajdonosa, a Marquard Media Magyarország azért vált meg a két újságtól, mert erősíteni akarja magazinszektorát. A közlemény szerint a csoport magyarországi napilapjai, valamint a hozzájuk tartozó nyomda visszamenőleg, október 1-ei hatállyal kerültek a Ringier Verlag tulajdonába, amely a Blikk és a Nemzeti Sport kiadója is egyben. Jürg Marquard lapcsoportja 1999-ben kezdett stratégiai átalakításba: az elmúlt 12 hónapban nagy beruházásokat hajtott végre a magazin-csoportnál, és több új magazint is sikeresen bevezetett a magyar piacon. A Marquard Media Magyarország a minőségi magazinok piacán vezető pozícióban van a Joy, a CKM, a Playboy, a MenÍs Fitness, a Shape és a Fitt Mama magazinjával. A közlemény szerint további magazinok is előkészületben vannak, a többi között a Madame Figaro magyar kiadása is.

Vezet a banner


Vitatott hatékonysága és minden egyéb hibája ellenére még mindig a banner a legismertebb online hirdetési eszköz. Az AdRelevance kutatási jelentése egyértelmuen megmutatja, hogy a hirdetok továbbra is huségesek a hirdetési csíkokhoz. Mióta 1994-ben eloször alkalmazta a HotWired Magazine, a bannerek komoly karriert futottak be. Ennek ellenére a banner formája, mérete máig sem került szabványosításra. Manapság a legtöbben elfogadják az Internet Advertising Bureau ajánlásait, de a jól ismert széles, a weboldal tetejét csaknem teljesen kitölto hirdetési csík mellett ok is többféle, kisebb, fekvo- és álló formátumot is támogatnak. Az online hirdetések mérésével foglalkozó AdRelevance szélesköruen idézett felmérése szerint a bannerek, és "kistestvérei", a hirdetési nyomógombok teszik ki együttesen a weboldalakról letöltött hirdetések (online impression) 63 százalékát. Az újabb hirdetési formák (szponzorált link, affiliate site, syndicated merchandising) megjelenése ellenére a hirdetok 80 százaléka a teljes bannereket használja online kampányaiban. A huséget a weboldalak látogatói nem jutalmazzák: a jelentés szerint ezek a bannerek csak az internetezok 37 százalékát vonzzák. Az AdRelevance jelentése a GIF animációk teljes diadaláról számol be. 58 százaléknyi jelenlétével a legelterjedtebb hirdetési forma. Még bonyolultabbá válik a helyzet, ha a hirdetések letöltésébol az online vásárlási hajlandóságra próbálunk következtetni. Ez is az oka, hogy az utóbbi idoben számos szakember megkérdojelezi a hirdetések hatékonyságát. (Dotkom Internet Consulting)

Százmilliós szerződés!


A Compaq Computer Corp. és a Walt Disney Internet Group bejelentette három évre szóló együttműködését, melynek értelmében a Compaq a Walt Disney Internet Group technológiai szállítója és partnere a Disney honlap kialakításában. A több mint 100 millió dolláros szerződés magában foglalja egyrészt a Compaq elkötelezettségét a Walt Disney Internet Group honlapjain való hirdetés mellett, másrészt a Walt Disney Internet Group azon szándékát, hogy a Compaqtól vásároljon hardware-t és technológiai szolgáltatásokat. Az egyezményben foglaltak értelmében a Compaq olyan berendezésekkel, technológiával és szolgáltatásokkal látja el a Walt Disney Internet Group-ot, mint ProLiant szerverek, desktopok és laptopok. Az elkövetkezendő három évben a Walt Disney Internet Group Compaq ProLiant platformmal kívánja megszilárdítani Windows alapú szerverét, és a Compaq kereskedelmi szolgáltatásait is igénybe szeretné venni. A Compaq és a Walt Disney Internet Group széles körű reklám és marketing együttműködési szerződést is kötött, melynek értelmében a Compaq a Disney vezető honlapjain hirdeti termékeit és szolgáltatásait. Nem csak a Compaq neve szerepel majd a Walt Disney Internet Group oldalain, de a szövetség létrejöttét a Compaq "Inspiration Technology" elnevezésű kampányában is hangsúlyozzák majd. Ráadásul, a szövetség a Walt Disney Internet Group tulajdonát képező Disney.com, ESPN.com, az ABC.com és az ABCNEWS.com nevű honlapokat a Compaq Presario számítógépeken is fel kívánja tüntetni. A Compaq és a Walt Disney Company vállalati szövetségük ésszerű kiterjesztését látják az új szerződésben. Bob Iger, a Walt Disney Company elnöke és ügyvezető igazgatója szerint a kapcsolat kiterjesztése az egy évvel korábban bejelentett vállalati szövetség stratégiai továbbfejlődése.

Tom Cruise begurult


Cameron Crowe készülő Vanilla Sky című filmjének forgatási rendjét paparazzik zavarták meg a minap. A stáb éppen egy New York-i helyszínen forgatott, amikor egy kíváncsi fotós túl közel merészkedett ahhoz az autóhoz, melynek belsejében Tom Cruise és Cameron Diaz ült. A stáb tagjai szerint Cruise elvesztette minden humorát a pimasz fotós láttán, aki őket a jelenet felvétele közben akarta lefényképezni: kipattant a kocsiból, és válogatatott szitkok társaságában "párbajra" hívta a közben futásnak eredt fotóst. Arról sajnos már nem szól a hír, hogy melyik magazin fogja majd leközölni az elkészült fotókat, melyekre már csak azért is nagy lehet a kereslet, hiszen a film készítését nagy titkolózás kíséri.

Ramazotti érettekkel szeret ;-)


Az olaszok kopasz kedvence Eros Ramazotti az érett hölgyeket kedveli. Britney Spears helyett inkább az 54 éves Cher-rel énekelt duettet. Az olasz szupersztár "Stilelibero" címu új albumán szerepel egy dal, "Piů che puoi", melyen Cher-rel közösen énekelnek. Lemezkiadója pedig már elo is készítette az együttmuködést Britney Spears-el, de a makacs olasz hajthatatlan maradt. A Total TV-nek így nyilatkozott az esetrol Eros: "A tinédzserek talán tíz év múlva kopogtathatnak nálam. Az intelligens, érett és tapasztalt hölgyeket kedvelem."

Damon erőszakos imádói


Matt Damonnak szörnyu élményben volt része, amikor barátaival egy Los Angeles-i étteremben ebédeltek. A sztár a természet szólítása folytán egy pillanatra kiszaladt a mosdóba, ahol nem várt esemény történt. Közvetlenül Damon után egy fiatal lány is bement a helyiségbe, ledobta a ruháit, és felajánlotta magát. Damon zavartan elhárította a lehetoséget, és gyorsan visszatért barátaihoz. A hölgy kilétére nem derült fény, mert azonnal eltunt, de nem kétséges, hogy Damon egyik rajongójáról van szó, aki közvetlen élményeket szeretett volna szerezni kedvencével kapcsolatban.

Sean Connery dühös


Sir Sean Connery állítólag szabályos dührohamot kapott, amikor megtudta, hogy január 1-tol nem támogathatja a Skót Nemzeti Pártot, ha csak vissza nem költözik a ködös Nagy-Britanniába. A londoni parlament ugyanis olyan törvényt fogadott el, amelynek értelmében csak azok a magánszemélyek adományozhatnak pénzt politikai pártoknak, akik Nagy-Britanniában állandó lakhellyel rendelkeznek, és szavazati joguk is van. Connery jelenleg a Bahamákon él, és onnan támogatja a skót nacionalistákat, évente körülbelül 50 ezer fonttal. Connery amiatt különösen mérges, hogy az új törvény csak a külföldön élo skótokat és walesieket sújtja, míg az emigráns írek nyugodtan támogathatják az Észak-Írországban muködo Sinn Feint, mivel rájuk a törvény nem vonatkozik.

Újabb ingyenes net


A Start Communication Kft. freestart.hu néven hétfőtől ingyenes, korlátlan, kötelező reklámoktól mentes internet-hozzáférést nyújt. A felhasználóknak csupán a helyi telefonhívás költségeit kell kifizetniük - közölték a társaság sajtótájékoztatóján, hétfőn Budapesten. Az ingyenes internet szolgáltatáshoz a hálózatot a PanTel Távközlési Rt. nyújtja nagy sávszélességű, országos optikai hálózatán. A Start kezdetben csak Budapesten indítja ingyenes internet szolgáltatását, de reményeik szerint már a jövő év elején kiterjesztik azt az ország egész területére.



2000. december 04., hétfő 23:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület