CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Kitüntetésekről és díjakról is döntöttek

Lesz tornacsarnoka a Líceumnak
Kitüntetésekről és díjakról is döntöttek a városatyák

Zárt üléssel kezdődött a Városházán a legutóbbi képviselőtestületi ülés, amelyen a városatyák több, mint harminc témában hoztak döntést.
Egyebek mellett tényfeltáró bizottságot hoztak létre az Erzsébet-kórház radiológiai osztályának funkcionális privatizációjára kiírt közbeszerzési eljárás körülményeinek - pályáztatás, szerződéskötés bíráló bizottság munkája - tisztázására. A közgyűlés dr. Gimesi Szabolcs polgármestert, Horváth Tamás, Mágel Ágost, valamint Szász Lajos képviselőket bízta meg a 2001. február 15-i határidejű feladattal.
Lesz tornacsarnoka a Líceumnak – döntöttek szavazatukkal a képviselők. Noha az evangélikus gimnázium nem önkormányzati, hanem egyházi kezelésben áll, 15 millió forintos támogatást kap a várostól. Bevált az új, a korábbi nehézkes parkolási rendszernél jóval eredményesebb, gyorsabb és egyértelműbb automata jegykiadás. A jelenleg 1690 parkolóhelyhez 51 automatát működtet a városüzemeltetési kft. Az új rendszer bevezetése óta jelentősen csökkent a kihelyezett pótdíjfizetésre kötelezések száma, nőtt viszont az eladott parkolószelvények mennyisége. Jövőre további parkolóhelyekkel bővül a város területe. A parkolás kapcsán tárgyalásra került a kerékbilincs használata. Január elsejétől a közterületfelügyelők kerékbilincset szerelhetnek fel a szabálytalanul - nem a kijelölt helyen -, illetve a díjfizetés nélkül parkoló járművekre. A „váltságdíj” hatezer forint lesz. Amennyiben a tulajdonos nem keresi autóját, úgy minden további bilincsben töltött nap újabb 3 ezer forint plusz költséget jelent. A képviselők nem változtattak a gépjárműadó összegén. Az iparűzési adót egyelőre véleményezték, úgy döntöttek, hogy módosításra a törvényi változtatások ismeretében kerülhet csak sor.
A közgyűlés megtárgyalta a megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevétele miatt a P-Faktor Vagyonkezelő Kft.-vel kötött szerződések utólagos jóváhagyását. Mészáros Tivadar képviselő Ágota Gábor alpolgármester felelősségének vizsgálatát kezdeményezte, mert mint ismeretes, az elidegenített ingatlanokhoz kapcsolódó követelésállományt a közgyűlés a szóban forgó vállalkozásnak értékesítette, de az engedményezési szerződések a képviselőtestület jóváhagyása nélkül köttettek. A testület zárt ülésen jóváhagyta a korábbi szerződéseket, de az alpolgármester felelősségét nem vizsgálta.
A képviselők végül - sok egyéb közérdekű napirendi pont mellett - az idei kitüntetésekről és a díjakról döntöttek.

S.T. M



2000. december 08., péntek 09:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület