CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Furcsa helyi rangadó

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 79:71 (27:16, 25:17, 11:25, 16:13)

A szokásos városi rangadóhoz illő izgalom előzte meg a találkozót. Találgattak a nézők, mi várható: az Euroligában szárnyaló GYSEV simán legyőzi ellenfelét, vagy a városi rangadóra a Postás - szokásához híven - "felszívja" magát, és nyílttá teszi a végeredményt? Nos, mindkét verzióból láthattunk valamit, hiszen szinte ketté lehetett vágni a mérkőzést: első fele egyértelműen a GYSEV-é volt, míg második fele a Postásé - bár a végén mégis a GYSEV örülhetett.

Az első negyedre Balogh szárnyalása és Ambrus hiba-sorozata volt a jellemző. A 6. percben még csak 16:14 volt a GYSEV előnye, de a 10. percre az előny 27:16-ra nőtt. Már ekkor szembetűnő volt, hogy a GYSEV-nél Kovácová nagyon jól és eredményesen játszik, míg a Postásnál a nagynevű centerek igen halvány teljesítményt nyújtanak. A második negyedben tovább száguldott a GYSEV, növelve előnyét; Vilipic szorgalmasan gyűjtötte pontjait a tábla alatt. A 19. percben már 52:29 volt a különbség: ez megalázó vereséget sejtetett. Azért az már ekkor is feltűnő volt, hogy a nagy előny ellenére Zirková óriási ziccerben rontott, és Balogh hibát-hibára halmozott. A harmadik negyedben 56:33-nál még 23 pontos volt a különbség, de innen nagyot fordult a játék képe. A Postás megérezte, hogy a GYSEV elkezdett könnyelműsködni, és ilyenkor általában nehéz változtatni. A Postás fokozatosan felzárkózott, sőt a negyed végén már csak 5 pontos volt a GYSEV előnye.

Ekkor a nézőtéren is hallani lehetett olyan hangokat, amelyek megalapozott kritikának ismerhetők el. Balogh az első negyedben remekül kezdett, de a továbbiakban fokozatosan felhergelte magát, s ez egyenes arányban rontotta a teljesítményét. Amint az lenni szokott, a játékvezetőket kezdte el okolni, a továbbiakban csak hibázott és a bírókkal foglalkozott. Tehette mindezt, mert szerencséjére a bírók béketűrők voltak. Azért is tehette, mert az edző is engedte magánszámát. A kívülállók meg értetlenül fogadták mindezt, hiszen a Postás közben egyre közelebb került a GYSEV-hez. Ilyen esetben akkor is le kell vinni legalább néhány percre a játékost, ha sztár az illető, hiszen ezzel neki is segít az edző. Fújja ki magát, higgadjon le, 3 perc múlva menjen vissza - biztosan jobb teljesítményre képes. Az is érthetetlen volt, miért kellett megvárni, amíg az ellenfél 23 pontos különbségről 10 pontosra ledolgozza hátrányát, és csak akkor időt kérni? Nem szerencsésebb megtörni az ellenfél lendületét egy korai időkéréssel, és rendezni a sorokat? Bizony, ezt tanítják mindenütt, ezt gyakorolják a legtöbb helyen; talán Sopronban is szerencsésebb betartani a kosárlabda írott szabályait. Még akkor is, ha ez egy sztárcsapat!

A 32. percben aztán az egyenlítés is bekövetkezett, 63:63 volt ekkor az eredmény. Most Bajkusa jól irányította csapatát, és Csákány, valamint Fodor dobálták a kosarakat. Ezután személyikből és Vilipic palánk alatti eredményességéből, na meg Zirková jókor dobott triplájából végül is biztos GYSEV-RINGA győzelem született. A találkozó tapasztalata talán többet jelent a győzelemnél is. Ha megfogadják.

GYSEV: Balogh 14, Zirková 10/6, EÖRDÖGH 15, KOVÁCOVÁ 14, VILIPIC 21, Cs: Donkó 3, Seres 2, Nagy -, Dénes -. Edző: Saeed Armaghani.

POSTÁS: Englert -, CSÁKÁNY 17/3, FODOR 16, Hiráková 12, Ambrus 8, Cs: Radnóty 2, BAJKUSA 12, Russai 4. Edző: Magyar András.



Tvordy György



Tvordy György

2000. december 11., hétfő 09:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület