CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Focinapló  -  2000. november

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából


november 1. Halottak napján került megrendezésre a hagyományos bécsi derby, az Austria Wien - Rapid Wien találkozó a Horr-Stadionban. Telt ház előtt valódi futballélményben volt részünk. Oda-vissza estek a gólok, a vége 3:2 lett a viola csapat javára. A hangulat is rangadóhoz méltó volt, mindkét tábor kitett magáért.

november 4. Hiába rúgott 3 gólt is a Liverpool az angol bajnokságban a Leeds United ellen, mégis vereséget szenvedtek. Történt ugyanis, hogy a leedsiek ausztrál játékosa, Viduka nagyot futballozva 4 gólt is berámolt a Mersey partján lakó gárdának. Ezzel a Leeds nyerte a meccset 4:3-ra, otthon tartva mindhárom pontot.

november 8. Kialakult a Bajnokok Ligájának legjobb 16 csapatát magában foglaló mezőnye. Érdekes a Barcelona és a Juventus korai búcsúja. A legjobb 16 csapat ismét csoportokban folytatja, az alábbi résztvevőkkel: Valencia, Sturm Graz, Manchester United, Panathinaikosz, Paris SG, Deportivo La Coruna, Milan, Galatasaray, Szpartak Moszkva, Arsenal, Bayern München, Lyon, Anderlecht, Lazio, Leeds, Real Madrid.

november 9. Az MTK utolsó magyar csapatként is elbúcsúzott az UEFA-kupától. A Nantes sima 0:1, 1:2-es összesítéssel verte ki a kékeket.

november 15. Skopjében Macedónia ellen lépett pályára nemzeti tizenegyünk, a meccset azonban 1:0-ás állásnál a sűrű köd miatt le kellett fújni. Pályára lépett a honosított román Miriuta is hazánk válogatottjában.

november 28. A Toyota Világ Kupa döntőjét a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a Coppa Libertadores bajnoka, az argentín Boja Juniors vívta. Ezúttal a Boca Juniors győzött 2:1-re, megtörve ezzel a kupa elhódításában 5 éve tartó európai hegemóniát.



2000. december 13., szerda 13:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület