CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Vilniusi vereség és egyéb találkozók

ODA A VERETLENSÉG

LIETUVOS TELEKOMAS (litván) - GYSEV-RINGA 69:67 (18:10, 15:25, 18:17, 18:15)

Nagyon kulturált körülmények között élte napjait a soproni csapat Vilniusban. A kosárlabda-csarnok is minden igényt kielégített, és az 1000 főnyi szurkoló is igazi kupahangulatot adott ennek a találkozónak. Nem indult jól a találkozó, mert nem érezték a kosarat a GYSEV-es hölgyek - ennek nem is lehetett más a következménye, mint 8 pontos hátrány.

A rövid szünet elég volt a sorok rendezésére. A második negyedben már Vilipic és Balogh pontjaival sikerült megfordítani az eredményt, így a szünetben 2 pontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatásban megint a litván bajnok szerzett 5 pontos előnyt, amit a negyed végére - főleg Balogh pontjaival - sikerült egypontosra csökkenteni. Így még mindig maradt előny az utolsó negyedre, de sajnos Balogh begyűjtötte ötödik faultját, és ez nem volt jó előjel a végjátékra.

Nagyon szorosan alakult az eredmény, 58-nál és 64-nél is egyenlő volt. Ebben a szakaszban főleg Zirková volt ponterős, azonban az utolsó másodpercek nem voltak szerencsések Eördöghék számára. Az történt ugyanis, hogy kétpontos hazai vezetésnél Eördögh dobhatott két személyit, azonban tőle szokatlanul kihagyta mindkét dobását. Ezzel elszenvedte első vereségét a GYSEV az Euroligában.

A csoport első helyét eldöntő találkozót december 21-én Sopronban vívja a GYSEV-RINGA az olasz Como ellen.

VILNIUS: VADAPALAITE 10/6, Berukstiene 10/6, BARANAUSKAITE 16, Kalesinskaite 4, Abromaite 7, Cs: VALUZYTE 11, Sinskiene 8, Razmaite 2. Edző: Algirdas Budenas.

GYSEV: Balogh 15/3, ZIRKOVA 19/3, Eördögh 8/6, Kovacová 7, VILIPIC 18, Cs: Donkó -, Seres -, Edző: Saeed Armaghani.

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

DEBRECEN - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 52:80 (16:165 11:15, 19:23, 6:27)

Álmosan kezdett a soproni csapat. Meglepetésre az első negyedben a hazaiak egyetlen pontos vezetést szereztek. A második negyedben főleg center poszton voltak a soproniak eredményesek, és a félidőre már minimális előnyt értek el.

A fordulás után sem tudták jelentősen növelni előnyüket, bár ekkor - főleg Csákány révén - hétpontos vezetést sikerült kiharcolni.

A befejező negyedben aztán igazi fölénybe került a Postás, és lerohanta ellenfelét. Ekkor már kilazulva, gyorsan és pontosan kosárlabdáztak, aminek az lett az eredménye, hogy 28 pont különbséggel sikerült győzniük.

DEBRECEN: Völgyesi 11, Sándor 6, Simai O. 8, Horváth 8, NEDILIA 17, Cs: Simai I. 2, Soós -, Kiss -. Edző: Áron Balázsné.

POSTÁS: Bajkusa 13, Fodor 7, CSÁKÁNY 19, Radnóty 9, AMBRUS 16, Cs: Englert 5, Ördög 9, Russai 2. Edző: Magyar András.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

ATOMERŐMŰ SE - SMAFC-ROTO ELZETT 89:57 (29:4, 23:17, 14:20, 23:16)

Az első negyedet jó lenne elfelejteni, hiszen macska-egér harc folyt a pályán - és nem a soproniak javára. Igaz, hogy jelentős magassági fölényben játszottak a hazaiak, azonban ennél jóval nagyobb ellenállást kellett volna kifejteni. Nem sikerült. Nagyon hiányoztak Pojbics és Vavra pontjai. A folytatásban valamit javult a helyzet, főleg a harmadik negyedben, amikor részsikert ért el a soproni gárda. A befejező játékrészben aztán megint helyreállt a rend, és a Paks növelte előnyét, végül is 32 pontos különbségű vereséget mért az egyetemistákra.

PAKS: Mészáros 12/6, DAVIS 29/3, Lukminas 8/6, JURGILAS 14/3, CZIGLER 17, Cs: Fodor 3, Érsek 3/3, Rajkó 3/3, Lukács -, Molnár -. Edző: Fodor Péter.

SMAFC: Palotai P. 4, Pojbics -, Vavra P. -, MOGYORÓSY 20, Rasic 3, Cs: SZLÁVIK J. 8/3, Molnár 7, Kotlik 8/3, Csátaljai 7/3, Palotai B. -. Edző: Sterbenz Tamás.



Tvordy György



Tvordy György

2000. december 14., csütörtök 09:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület