CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Az e heti kosaras bravúr a SMAFC-Roto Elzettnek sikerült

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - SZOLNOKI MÁV-COOP SE 101:70 (23:13, 27:20, 26:12, 25:25)

Az Euroliga mérkőzéseit futószalagon játszó GYSEV-RINGA a heti esedékes hazai bajnoki találkozóján pihentette Baloghot, és Vilipic is csak az utolsó negyedben lépett pályára.

Nélkülük is sima győzelmet aratott a két évvel ezelőtti bajnok. A találkozó egyetlen érdekessége az volt, hogy a vendégek vezető edzője az a Palkovits Tamás, aki az elmúlt szezonban a GYSEV-nél töltött be segédedzői funkciót.

A GYSEV-nél Zirková, Eördögh és Kovácová szerezte a pontok nagy részét, és ahogy ilyenkor szokásos, a cserejátékosok is lehetőséghez jutottak. A félidőben már 50:33 volt az eredmény. Az volt csak a kérdés, hogy sikerül-e a 100 pontot elérni. Nos, ez sikerült, de olyan áron, hogy a védekezés különösen az utolsó negyedben fellazult, és bár sok pontot dobtak, de kaptak is. Végül is egy jó edzőmérkőzést láthatott az igen gyér számú, mintegy kétszáz főnyi közönség.

GYSEV: Donkó 9, ZIRKOVÁ 18/12, EÖRDÖGH 22/6, Seres 10, KOVÁCOVÁ 22, Cs: Dénes -, Nagy 2, Dali 2, Vilipic 13. Edző: Saeed Armaghani.

SZOLNOK: DELMIS 15/3, SZEMERÉDI 30/9, Hegedüs 5, Horváth 12, Bujdosó -, Cs: Berkó 4, Kurucz -, Vida 4, Tóth -. Edző: Palkovits Tamás.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

MARC-KÖRMEND - SOPRONI ÁSZOK KC 107:64 (25:10, 29:21, 30:14, 23:19)

Az eddig is kiváló Körmend egy remek új játékost is szerepeltetett Peterson személyében. Nagy iramot diktáltak a hazaiak és könnyedén szerezték kosaraikat. Sajnos, az Ászok nem tudott ellenállni a körmendi rohamoknak, és már az első negyedben 15 pontos hátrányba került. Nem segített a védekezésben a zóna sem, minden tekintetben sikeres volt a vasi gárda. Ha kellett, távolról, ha kellett, betörésekkel, vagy a tábla alól szerezték kosaraikat. Még ezen a nem sok izgalmat sejtető találkozón is 2500-an szurkoltak kedvenceiknek, és nagy ovációval fogadták a látványos megoldásokat. Még az utolsó negyedben alakult ki a legszorosabb eredmény, de a százast így sem tudták elkerülni Mérészék.

KÖRMEND: NÉMETH 21/9, Fodor 7, PETERSON 29/6, Mujanovics 12/6, RILEY 10, Cs: Grebenár 9/3, TROMMER 13/6, Zsebe 2, Gráczer 4. Edző: Patonai Imre.

ÁSZOK: Bosznics 12, Jakabovic -, MÉRÉSZ 24/9, Sajni 8, Stan 10, Cs: Kocsis 1, Sallay 5, Lakatos 4. Edző: Heinrich Róbert.

SMAFC-ROTO ELZETT - ALBACOMP-UPC 91:87 (21:20, 23:16, 26:18, 21:33)

A szurkolók valamit sejtettek, mert ritkán látható nagy számban töltötték meg a lelátót. Meg is hálálta az egyetemi csapat a lelkes közönség buzdítását, mert az első perctől fogva bátran és eredményesen vették fel a harcot az elmúlt évi bajnokcsapattal. A SMAFC gyorsan szőtte támadásait a jelentős magassági fölényben játszó ellenféllel szemben. Befutásokból és szellemes átadásokból érték el kosaraikat a kissé körülményesen játszó fehérváriak ellen. A védekezés már nehézkesebb volt, mert többször a fejük fölött folyt a játék, s itt különösen Bukva használta ki jelentős magassági fölényét. Már az első negyed is hazai előnnyel zárult, ezt a második és harmadik negyedben növelni tudta a nagy lelkesedéssel harcoló soproni csapat. Ekkor már 16 pontos volt az előny, de még mindig kérdéses volt, hogy a végére marad-e belőle. Maradt. Pedig nagyon szorongatott a székesfehérvári csapat, ráadásul a SMAFC-ból kipontozódott az addig kiválóan játszó Palotai P., Molnár, Szlávik J. és Rasic is. A nagy magassági fölény birtokában egyre közelebb kerültek Bukváék Pojbicsékhoz, de személyikkel és jó lepattanó-szedéssel sikerült 4 pontot a végére megtartani a 16-ból. Nagy siker!

SMAFC: POJBICS 21, SZLÁVIK J. 12/6, MOGYORÓSY 24, Molnár 3, RASIC 4, Cs: PALOTAI P. 19/6, Kotlik 5, Vavra P. 2, Csátaljai 1. Edző: Sterbenz Tamás.

ALBACOMP: CSIRKE 13, Boros 9, McMahan 16/6, Báder 5, BUKVA 31, Cs: Parker 7, Matus -, Góbi 6, Godena -. Edző: Farkas Sándor.



Tvordy György

2000. december 18., hétfő 15:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület