CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Abszolut bodorka rekord

Havonta kívánok ezen a helyen beszámolni a horgászatra érzékenyek részére a Magyar Horgászban közölt érdekesebb eseményekről. Ezen túlmenően, ha valamelyik kedves horgásztársnak lenne mondanivalója, nyugodtan keressen meg e-mailen, szívesen megjelentetjük írását vagy fényképét, illetve mindkettőt. Segítsetek, kedves horgásztársak, változatosabbá tenni ezt a rovatot!

DECEMBERI HORGÁSZ HÍREK

KÉREM FOLYAMATOSAN FIGYELNI EZT AZ OLDALT, MERT A CIKKEK EGYMÁS UTÁN KERÜLNEK RÁ, AHOGY IDŐM ENGEDI.

REKORDLISTA

PONTY

Horváth József kapuvári horgász az egyesület horgásztaván szeptember 22-én délelőtt fél tizenkettőkor 20,50 kg-os (75/93 cm) pontyot zsákmányolt. A szerencsétlen hal a fenekező szerelésen felkínált bojli csalit kívánta meg és nem is gondolta, hogy ez lesz utolsó ebédje. Sokáig megpróbálta megszabadítani magát, de megint győzött az ember erőszakossága.

HARCSA

Szerdahelyi János budapesti horgász a Tisza Tiszanána-dinnyésháti szakaszán szeptember 13-án este háromnegyed tizenegykor fogta az idei szezon legnagyobb harcsáját, ami az abszolút rekordlistán a 6. helyet foglalja el. A horgász 25-ös fonott zsinórra szerelt készségén kishal csalit kínált fel , és kuttyogatással ingerelte táplálkozásra a nagy halat. A horgász és a szerelés is komoly erőpróbának volt kitéve, mert négy és fél órára volt szükség a harcsa éltető elemétől való megfosztására. A gyönyörű hal a mérlegeléskor 90 kg-ot (217/118 cm) nyomott. Tisztelettel megemelem kalapomat! Dupla öröm, mert ez is bizonyítja, hogy a Tiszában azért szépen maradt hal!

AMUR

Schlagmüller Tibor tatabányai horgász augusztus 18-án éjjel 2 órakor krumpli csalival fogta a tatai Derítő-tavon a 22,20 kg-os (106/74 cm) amurját. Az orsóra 0,40-es zsinór volt csévélve és ennek köszönhette, hogy a nagy és erős halat az alig 50 cm-es, nagyon akadós vízben 5 perc alatt a partra kényszerítette. Komoly teljesítmény! A hal a pikkelyéből nyert adat szerint 18 éves volt.

SÜLLŐ

Bukor József kalocsai Horgász szeptemberben a Duna 1548 fkm-nél Harta térségében 7 kg-os (75/48 cm) süllőt zsákmányolt. Aznap este hat óra körül 0,20-as zsinórjának végén 0,20-as fonott zsinór volt, és csúszó ólmos szerelésén élő sneci a csali. Az éhes süllő nem tudott ellenállni a könnyen megszerezhető élelemnek. Ez az elővigyázatlanság lett a végzete. 10 percig még reménykedett, de amikor alá került a szák, befejeződött számára a földi élet. Filéiből finom rántott süllő lett tartármártással.

CSUKA

Balku László derecskei horgász a helyi kiserdei víztározón augusztus 31-én 7,20 kg-os (88/42 cm) csukát fogott. A 0,35-ös zsinóron támolygó villantót vezetett. A nap folyamán nem volt érdeklődője. Estefelé hat órakor (augusztusban akkor még korán van) úgy gondolta, hogy "talán most". Igaza lett, mert az elővigyázatlan ragadozó élő halnak nézte a műcsalit és rávágott. Nem gondolta, hogy ez lesz utolsó halfogási kísérlete, mert bár erősen védekezett, nem kerülhette el sorsának befellegzését.

BALIN

Pázsi Péter Tamás székesfehérvári horgász a Balatonban fogta augusztus 30-án reggel 6-kor az 5,40 kg-os (68/44 cm) balinját. Kenese térségében fenekezett 0,30-as zsinórján felkínált fagyasztott kishallal - feltehetően süllőzött - és az arra kóborló balin gondolt egyet, ha már arra úszkált, a könnyűnek ígérkező falatot benyelte. Gondolom, hogy futhatott a zsinórral és a horgász szerencséjére akasztásnál a horog a szájában volt.

BODORKA

Blaskó Adrienn sátoraljaújhelyi hölgyhorgász június 20-án este 8 óra 12 perc és 23 másodperckor (női precizitás) a Bodrog alsóberecki szakaszán 1,90 kg-os (41/35 cm) új országos rekord bodorkát fogott. A hölgy helyét félig főtt kukoricával etette. 0,30-as zsinórján is kukoricát kínált fel a halaknak. A bodorka szereti a kukoricát, meg éhes is volt, így élete utolsó kukoricáját behörpintette. Ez volt a veszte. Most a túlvilági tavon úszkálva gondolkodik, jól tette-e ezt.



Tvordy György

2000. december 20., szerda 12:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület