CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Kínos hazai vereség a ZTE ellenében

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SOPRONI ÁSZOK KC - ZALAEGERSZEGI TE 84:88 (18:20, 27:28, 21:24, 18:16)

Nagyon fontos találkozó előtt álltak a csapatok, ugyanis mindketten a tabella hátsó részén tanyáznak, és mindketten szeretnének elkerülni a veszélyes utolsó négy hely valamelyikéről. Az idei bajnokság első fordulójában Zalaegerszegen a hazai csapat nyert, tehát joggal vártuk, hogy most soproni győzelem szülessen. Csak vártuk-vártuk, de nem akart eljönni. A vendégek negyedről-negyedre növelték előnyüket és csak az utolsó két percben sikerült közel kerülni hozzájuk.

El kell ismerni, hogy a ZTE jobb csapat benyomását keltette, többen tudtak kosarat szerezni, mint a soproniaknál. Érdekes, hogy az Ászok játékosa, Bosznics túl nagy terhet cipelt, sokat vállalt, jól is dobott, de túlzásba vitte a labda dajkálását. Teljesen "egyjátékos" játékká degradálta a mérkőzést, így nehéz is lett volna győzelemre dirigálni ezt a találkozót. Mellette Durcek dobott 5 triplát, és sokat birkózott az ellenfél centerével, Ceraniccsal, de olyan gyenge erőnlétben volt, hogy félő volt, összeesik a pályán. Stan akkora hibákat vétett mind védekezésben, mind támadásban, hogy ilyen centerjátékkal nehéz egy csapatnak győzelmet elérni. Sajnos, a többiek is küzdöttek, vetődtek a labdáért, de igen halovány teljesítményt nyújtottak.

A zalaiak jó egységes benyomást keltettek, és amikor az Ászok 3-4 pontra megközelítette őket, mindig tudtak újítani, és 10 pont körüli előnyt szerezni. A végjátékban is az utolsó 2 percben volt 10 pont előnyük, abból nyugodtan leadhattak hatot, maradt még négy pontjuk a biztos győzelemhez. Fájdalmas vereség, nagyon fog hiányozni ez az elszalasztott győzelem a végelszámolásnál.

ÁSZOK: BOSZNICS 31/9, Jakabovics 7/3, Mérész 9/3, Sajni 3, Stan 13, Cs: Bakonyi 4, Kocsis 2, DURCEK 15/15, Sallay -. Edző: Heinrich Róbert.

ZALAEGERSZEG: MADRENSKY 17/9, BODROGI 18/9, KÁMÁN 18/9, Csaplár-Nagy 8, CERANIC 25, Cs: Mészáros -, Képli 2. Edző: Nikola Lazics.



Tvordy György

2000. december 21., csütörtök 11:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület