CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sakkvilág  

Szabó Zsolt és Nagy Sándor nyerték az Ikva kupát

Holtverseny az Ikva Kupában
A díjak megosztásra várnak

A két fokozatban - elődöntő és döntő útján - lebonyolított IKVA KUPA levelező sakkverseny több mint egy éves viaskodás után holtversenyes győzelmet hozott. Szabó Zsolt és Nagy Sándor egyformán 4.5 - 4.5 pontot szereztek a döntőben, míg a harmadik és negyedik helyet a kitünő erdélyi sakkozó, Schulle József és a soproni Kovács Dezső szerezték meg.
Itt külön köszönetet kell mondani a soproni Kotány Viktornak, aki a verseny alatt a közvetítő szerepet vállalta Kovács Dezsővel kapcsolatban, akinek nem volt internetes hozzáférése, s így Viktor computere volt a „kikötője", ahová a lépések befutottak, illetve ahonnan továbbítódtak. Viktor - aki nem sakkozó s ezért baráti gesztusa még több elismerést érdemel - aztán telefonon értesítette Kovács Dezsőt a fejleményekről.
A holtversenyes eredmény nem okoz problémát az általam felajánlott 25000 forintos első díj megosztását, annál inkább azonban magának a kupának a sorsát illetően. Az attraktív, törékeny mestermű jelenleg a CyberPress szerkesztőjének, Tóth Évának gondozásában van. A győztesek kérésére úgy döntöttem, hogy kézbesítésének első hat hónapjában Szabó Zsolt birtokában legyen, majd a következő hat hónapban Nagy Sándor őrizze.
Az eredeti 25000 forintos pénzdíj helyett 100 dollárt utalok át a Cyber szerkesztőjének címére (ez néhány ezer forinttal több) azzal a kéréssel, hogy adja fel a nettó átutalási összeg felét Szabó Zsoltnak, másik felét Nagy Sándornak.
Tavasszal újabb, nagyszabású versenyt kívánok kiírni, minimum 250000 forintos díjalappal, a Cyberpress sakk-körének tagjai számára.
Gratulálunk Szabó és Nagy sakktársaknak és a többieknek is türelmes, szakszerű játékvezetésükért és sportszerű magatartásukért!

Pagony Lajos
az Ikva kupa tornavezetője



2000. december 24., vasárnap 16:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület