CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Minimális vereség a Kaposvártól

MAGYAR KUPA FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SOPRONI ÁSZOK KC - KAPOSVÁRI KLIMA VILL-PURINA KK 78:79 (18:23, 26:15, 10:25, 24:16)

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerülésért játszották le ezt a találkozót. Most mutatkozott be az Ászok új edzője, Kmézics Zorán. Nyilván egy-két edzés alatt nem tud az edző csodákat művelni, ami ezen a mérkőzésen is látható volt. A soproni csapat továbbra is 1 labdás és 4 rohangáló játékos képét mutatta. A labda Bosznicsé volt, és amikor már nem tudott végleg mit kezdeni vele, akkor más is megkaphatta. Nem vettük észre, hogy az új edző ez ellen tett volna bármit is. No, azért ült néhány percig Bosznics is, és akkor végre kezdett "csapatnak" kinézni a társaság. Ment a labda - az más kérdés, hogy a közbecsúszott sok hiba miatt eredményességben nem javult a csapat. Félő, hogy a társaság Bosznicson kívüli része még inkább elveszti önbizalmát, és a néha kapott lehetőséggel bosszantóan nem tud élni. Pedig ezek után ez nem az ő hibájuk lesz.

Ami a mérkőzés kimenetelét illeti, az jól kikövetkeztethető a negyedek eredményeiből. A második negyedben volt a hazaiaknak egy jó sorozata, ekkor 6 pontos előnyt szereztek a félidőre. A harmadik negyedben a Kaposvár egy kicsit jobban odafigyelt, és mindjárt 15 pontot vertek a szétesően játszó Ászokra. A vége felé alakult megint izgalmasra a találkozó, amikor három perc alatt a vendégelőny 10 pontról 3-ra zsugorodott. Itt megint jött egy Bosznics 13 mp-es mutatvány: bedobott két büntetőt, és az utolsó támadást is ő akarta befejezni, persze a fejébe nyomták a labdát; ezzel elment a mérkőzés is. Pedig ilyen esetben emlékszünk más megoldásra is, amikor a végjátékban mindenki a csapat legeredményesebbjére koncentrál, és ő tovább adja a labdát a fedezetlenül maradt társának, aki értékesíti azt. De az a csapat nem a Soproni Ászok volt.

ÁSZOK: BOSZNICS 33/15, Jakabovic 9/3, Mérész 4, Durcek -, STAN 8, Cs: SAJNI 12/3, Lakatos 3, Bakonyi 9/3, Kocsis -. Edző: Kmézics Zorán.

KAPOSVÁR: SIMON 14/6, Nunnery 11, Halimics 6, GÉMES 17, IVKOVICS 18, Cs: Filipovics 6, Szőke 1, Varga 6/6, Ágfalvi -. Edző: Földi Sándor.



Tvordy György

2001. január 10., szerda 14:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület