CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

"Alkotó ember - emelkedő nemzet"

Dr. Raskó György Sopronban


Dr. Raskó György közgazdász, agrárszakértő, az Antall- és a Boross- kormány földművelelésügyi államtitkára, a firenzei Mezőgazdasági Akadémia levelező tagja, a Magyar Demokrata Néppárt alelnöke, a 6. számú választókörzet országyűlési képviselője, képviselő-jelölt a Panoráma Rádió vendége volt április 15-én, ahol a Magyar Demokrata Néppárt választási programját ismertette és aktuális kérdésekre válaszolt, elsőként arra, hogy miként értékeli választókörzetét.
- Az elmúlt négy évben igyekeztem minden településre eljutni. Azt gondolom, hogy az országnak ez a része meglehetősen szerencsés. Ez egy nyugodt vidék, boldog szigetnek is mondhatnám, az emberek itt jobban boldogulnak, nemcsak azért, mert jobb munkalehetőségek vannak, hanem van egyfajta belső tettrekészség, amit megfigyeltem. Mindenki megpróbál maga eligazodni a dolgokban, a saját helyzetét a saját akaratából és erejéből jobbá tenni. Az ilyen emberekből válik igazán demokrata.
Az elmúlt négy év legnagyobb eredményeiként a képviselő úr a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és a fertőszentmiklósi OTP-fiók ügyét tartja, hiszen mindkét intézményt sikerült megmentenie a bezárástól. Emellett a fertődi Esterházy-kastély komplex hasznosításának ügyét és a térség településeinek önkormányzataival kialakított jó kapcsolatát emelte ki.
Pártjáról szólva dr. Raskó György elmondta, hogy a MDNP 1996. márciusában szakadt ki az MDF-ből. Tizenöt fős parlamenti frakciójában kilenc egykori miniszter illetve államtitkár foglal helyet. Az MDNP keresztény értékeket vall, és "szövetségest és ellenfelet egyenlő mércével mérő" politikai stílust kíván megvalósítani - talán ez az oka, hogy a legnépszerűbb párt a többiek részéről az együttműködést tekintve. A párt választási programjában - amely az "Alkotó ember - emelkedő nemzet" címet viseli - az ökoszociális piacgazdaság megteremtését ígéri. A Néppárt megszüntetné az egyetemi felvételi vizsgát, eltörölné a tandíjat és rendezné a pedagógusok bérét. Kiemelt figyelmet fordítanak a családokra, a családi háztartások konszolidációjára, az egészségvédelemre és a szociálpolitikára. Az életképes birtok, versenyképes mezőgazdaság megteremtése jellemzi agrárprogramjukat, valamint az, hogy a termőföld a magyar gazdáké legyen. A közeljövőben dr. Raskó György a környék gazdáinak, vállalkozóinak ingyenes és rendszeres ismeretterjesztő lapot kíván megjelentetni.
A 6. számú választókerületben a MDNP elérhető a következő címen:
MDNP Iroda, 9330 Kapuvár, Lukácsi Lajos út 1., Tel.: 96 / 242-825
Rozsonits Tamás



1998. május 04., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület