CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A hétvége férfi és női kosárlabda eseményei

Magyar Kupa férfi kosárlabda mérkőzés:

KAPOSVÁRI KLIMA-VILL PURINA KK - SOPRONI ÁSZOK KC 77:73 (22:19, 21:21, 15:17, 19:16)

Mint ismeretes, az első összecsapáson, Sopronban egy pontos kaposvári győzelem született. Legalább két ponttal kellett volna idegenben győznie az Ászoknak, hogy a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jusson. Ugye, ez nehezen elképzelhető az Ászok jelenlegi helyzetében? Nos, végül is a vártnál szorosabb összecsapáson a hazaiak négy ponttal növelték a Sopronban szerzett egy pontot, és 156:151-es összesítéssel jutottak a következő körbe.

A találkozón szokás szerint Bosznics dobta a legtöbb pontot. Mellette Durcek dobott még két számjegyű pontot. A soproniak a második negyedet döntetlennel fejezték be, és a harmadik negyedet 2 ponttal meg is nyerték. Úgy látszik, a hazaiak csak annyit adtak ki magukból, amennyi a továbbjutáshoz feltétlen szükséges volt.

KAPOSVÁR: Simon 8/3, Bencze 5/3, HALIMICS 23/12, Filipovics 9, IVKOVICS 14, Cs: NUNNERY 11, Varga 3/3, Szőke -, Gémesi 4. Edző: Földi Sándor.

SOPRON: BOSZNICS 26/9, Jakabovic 7/3, MÉRÉSZ 7/3, Sajni 7, Stan 8, Cs: Bakonyi 8, Sallay -. Edző: Zorán Kmézics.

NBI A csoport női kosárlabda mérkőzések:

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - BEAC-SIEMENS 83:61 (20:17, 17:10, 21:9, 25:25)

A papírforma szerint a két csapat között igen nagy a különbség. Amit a pályán láttunk, ezt nem igazolta. Meglepő, de a Postás elég sokszor le tudott menni a BEAC szintjére. Az első negyedben mindössze 3 pontos vezetésre tettek szert a hazaiak, köszönhetően az igen gyenge dobószázaléknak és a hézagos védekezésnek. A második negyedben a BEAC áttért a zónavédekezésre, vesztükre, mert Ambrusék kidobták a gyengécske zónát, és ezzel tudtak a félidőre 10 pontos vezetést szerezni. A magassági fölény ezután kidomborodott, és a lepattanó labdákból szerzett palánk alatti kosarak és a mezőnypontok biztos előnyt jelentettek a befejező szakaszra. Érdekes, hogy a BEAC áttért az egészpályás letámadásra, és ezzel megzavarta a soproniakat. Sok eladott labda jellemezte ekkor Englerték játékát, és ezt a negyedet döntetlenre hozták. Nem volt meggyőző a Postás teljesítménye.

POSTÁS: ENGLERT 11/6, Mészáros 11/3, Csákány 11/3, HIRAKOVÁ 17, AMBRUS 16, Cs: Radnóty 9, Russai 4, Veres 2, Palotai 2, Ördög -. Edző: Magyar András.

BEAC: Halmos 4, Kovács 8/6, FARKAS 14/3, Cserny 9, Krucsik 7, Cs: Fekete 6, Izsák 3, Németh -, Horváth 8, Závodszky 2. Edző: Tapodi Péter.

GYSEV-RINGA - ZTE 123:46 (31:9, 34:15, 24:15, 34:7)

Nagyon nem volt egy súlycsoportban a két alakulat. A Zalaegerszeg megilletődött fiatal csapata képtelen volt kibontakozni a GYSEV vérbeli profijai ellen. A bevezető negyedben Zirková és Donkó is két-két triplát dobott, de Eördögh is szórta a kosarakat, főleg a második negyedben gyorsan elért 7 pontjára gondolunk. Ekkor már egy kicsit a vendégek is magukra találtak, és dobtak néhány szép kosarat. Balogh csak a harmadik negyedben lépett pályára, egykedvűen adta az aszisztokat és dobott néhány kosarat. Eördögh ismét nagyon eredményes volt. A befejező szakaszban Kovácová mozgékony, jó és eredményes játéka volt feltűnő, valamint a befejezés előtt dobott szép Balogh tripla és a dudaszó pillanatában szerzett tempója. Talán jó edzőmérkőzés volt a szerdai Euroliga-találkozó előtt.

GYSEV: Donkó 10/6, ZIRKOVÁ 10/6, EÖRDÖGH 22/6, SERES 18, KOVÁCOVÁ 23, Cs: Balogh 14/3, Vilipic 11, DÉNES 13/3, Horváth 2, Dali -. Edző: Sterbenz László.

ZTE: Hadarics 2, CSÉCS 13, Németh -, Horváthné 7/3, Kitlinszkaja 8, Cs: Bedő -, Vágvölgyi 6, Hersits 6, Surán 4, Edző: Halász István.



Tvordy György

2001. január 15., hétfő 15:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület