CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sakkvilág  

Szabó Zsolt és Nagy Sándor holtversenyben nyerték a díjakat

Az Ikva Kupa díjkiosztása

Két remek hazai sakkozó, mindketten debreceniek, ráadásul barátok is, fellélegezve tették le a lantot, azaz a sakkfigurákat a több, mint egy éve folyó IKVA levelező sakkverseny döntőjének befejeztével.
A négyes döntőben a két debreceni mellett a romániai Marosvásárhelyen lakó Schulle József és a soproni Kovács Dezső küzdöttek az Internet Soproni Egyesülete, illetve a Cyberpress közéleti magazin által felajánlott elegáns IKVA Kupáért és az általam felajánlott 25.000 forintos pénzjutalomért.

A kétfordulósan játszott döntőben, ahol tehát minden résztvevő világossal is és sötéttel is küzdött, egyenlő esélyeket biztosítottunk minden játékosnak. A meglehetősen vontatottan lebonyolódott döntőben végül is éles küzdelem után a várományosnak látszó Schulle József a harmadik helyre, a soproni Kovács Dezső pedig a negyedik helyre szorult. Az első helyet - illetve most már az első-másodikat - holtversenyben Szabó Zsolt és Nagy Sándor szerezték meg.
A kupát a cyberpress.sopron.hu szerkesztősége "egyenesben" küldi el Szabó Zsolthoz, aki barátjával, Nagy Sándorral abban állapodott meg, hogy a kupát felváltva fogják őrizni. Mivel Debrecenben nemcsak pulykakakast árulnak, hanem igen élénk sakkélet is van, a cívisek bizonyára irigykednek majd a pompás kupa láttára. De sebaj, újabb, egészen komoly díjalapú nemzetközi versenyt tervezünk, s ott mindenki pótolhatja azt, amit most elmulasztott.
A pénzdíj eredeti kiírásos összege - 25.000,- Ft - helyett 100 dollárt utalok át Szabó Zsolt címére. Ő az átváltás során kézhez kapott és az eredeti kiírás összegénél az infláció miatt kissé magasabb forintot fogja fele-fele arányban Nagy Sándorral megosztani.
Elismeréssel és örömmel gratulálunk a két győztesnek, és reméljük, hogy további rendezvényeinken is részt vesznek majd. Külön köszönet illeti meg a döntő másik két résztvevőjét, Schulle Józsefet, aki remek karikatúráival sok barátot szerzett a soproniak körében is, és Kovács Dezsőt, aki saját computer hiányában Kotány Viktor segítségével és közreműködésével küzdötte végig a versenyt.

Pagony Lajos
tornavezető
lpagony@brinet.com.



2001. január 15., hétfő 19:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület